Cum va arăta noul oraș inteligent din Cancun unde vor crește peste 7 milioane de plante

Aproape 404 de hectare au fost dedicate spațiului verde, care va fi populat cu 7,5 milioane de plante - inclusiv 2,3 copaci per rezident

Firma de arhitectură italiană Stefano Boeri își extinde conceptul de pădure verticală într-un întreg centru urban cu noul Smart Forest City din Mexic. Situat chiar în afara Cancunului, acest spațiu extins este gândit astfel încât natura să se regenereze într-o armonie perfectă dintre zonele verzi și arhitectura clădirilor. Smart Forest City se va întinde pe 556 de hectare de teren care fuseseră desemnate anterior pentru un centru comercial. Acum, 130.000 de locuitori se vor putea bucura de un trai în orașul eco revoluționar, durabil, pe care l-a avut în vedere Boeri.

Nucleul Smart Forest City este plin de verdeață. Aproape 404 de hectare au fost dedicate spațiului verde, care va fi populat cu 7,5 milioane de plante - inclusiv 2,3 copaci per rezident. Cele 400 de specii care urmează să fie plantate au fost examinate cu atenție de botanista și arhitectul peisagistic Laura Gatti, asigurând un mix atent al plantelor. Acești copaci, arbuști, tufișuri și flori nu vor popula doar parcurile publice și grădinile private ci funcționează ca parte a acoperișurilor și fațadelor verzi care vor adăuga eficiența energetică orașului. De fapt, echipa lui Boeri estimează că Smart Forest City va absorbi 116.000 tone de dioxid de carbon cu 5.800 tone de CO2 stocate pe an.

Speranța este că orașul va deveni un hub pentru cercetătorii care investighează problemele de mediu și noile tehnologii, atrăgând studenți de top din Mexic și nu numai. În acest scop, orașul include un centru de cercetare avansat, cu facilități axate pe șase probleme de bază: bio-asistență medicală, astrofizică și știință planetară, restaurare de recifuri de corali, agricultură și tehnologie de regenerare, oraș intelligent, mobilitate și robotică.

Smart Forest City a fost, de asemenea, conceput pentru a fi complet auto-suficient pentru alimente și energie, datorită unei colaborări cu Transsolar, o companie germană cunoscută pentru inovarea în mediul construit. Orașul va fi înconjurat de un inel de panouri solare, precum și de câmpuri agricole care vor fi irigate printr-o conductă subterană conectată la un canal de apă. De fapt, apa este un element cheie al orașului. Un bazin mare aflat la intrarea în oraș va aduna apă, care va fi apoi distribuită prin canale navigabile. Există, de asemenea, o serie de fântâni arteziene încorporate în peisaj care vor ajuta la reducerea inundațiilor. Pentru a adăuga inovația, a fost proiectat un sistem de mobilitate de ultimă oră. Acest lucru le permite locuitorilor să își lase mașinile la marginea orașului și să se deplaseze în mediul urban folosind doar moduri de transport electrice și semi-automate interne.

Pe măsură ce proiectul avansează, Boeri este cu un pas mai aproape de a-și vedea visul cu ochii - un mediu urban durabil. „Smart Forest City Cancun este o grădină botanică, într-un oraș contemporan, bazat pe moștenirea mayașă și în relația cu lumea naturală și sacră”, spune firma. „Un ecosistem urban în care natura și orașul se împletesc și acționează ca un singur organism.” Boeri și-a prezentat proiectul în fața autorităților regionale în martie 2019.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Cum să te faci remarcată purtând colanți eleganți

Cum să te faci remarcată purtând colanți eleganți

Carmina Vârciu și-a deschis propria afacere. Ce produse comercializează fiica lui Liviu Vârciu

Carmina Vârciu are propria afacere la 21 de ani. Fata cea mare a lui Liviu Vârciu a făcut dezvăluiri despre produsele pe care le comercializează pe rețelele de socializare.

Cum arată Bianca Drăgușanu după cea mai nouă intervenție estetică la față

Bianca Drăgușanu a vizitat din nou cabinetul medicului estetician pentru o nouă intervenția la față. Mulțumită de rezultat, ea a postat pe rețelele de socializare totul despre procedura „cat eye”, dar și imagini din timpul intervenției.

Alexia Eram și-a luat mașină de 70.000 de euro. Ce conduce vedeta

Alexia Eram, influencer și fiica celebrului jurnalist Andreea Esca, se bucura de un succes remarcabil în mediul online, construindu-și propria carieră și independență financiară. Ea se numără printre cele mai urmărite personalități de pe rețelele de socializare din România, generând venituri semnificative din campaniile publicitare și prezentările online.

Decizie neașteptată luată de Livia Eftimie după divorțul de Cătălin Bordea

Divorțul dintre Cătălin Bordea și Livia Eftimie a luat prin surprindere pe toată lumea. Cei doi și-au spus adio și au semnat actele de divorț la notar. Criticile nu au întârziat să apară, mai ales că mulți o considerau vinovată de ruptură.

Cel mai scump Ferrari scos vreodată la licitaţie, vândut pentru o sumă uriașă

Un Ferrari 250 GTO din 1962 a fost vândut pentru 51,7 milioane de dolari, devenind cea mai scumpă maşină a producătorului italian vândută vreodată la licitaţie.

Cum arată casa fondatoarei Musette. Cristina Bâtlan și-a amenajat locuința în stil japonez

Cristina Bâtlan și-a amenajat locuința în stil japonez, iar asta spune multe despre aprecierea ei pentru cultura asiatică.

Adele s-a căsătorit cu logodnicul ei, Rich Paul. Cum a confirmat public

Adele a confirmat căsătoria cu agentul sportiv american, Rich Paul, punând capăt lunilor de speculații despre relația lor.

Şerban Huidu, din nou implicat într-un accident rutier în Bucureşti

Şerban Huidu a fost implicat într-un accident rutier în Bucureşti, pe Calea Giulești.

Suma colosală pe care a plătit-o Andreea Esca pentru liceul Alexiei Eram

Copiii Andreei Esca și a lui Alexandre Eram au urmat un liceu cu predare în limba franceză în București, apoi au ales să studieze la universități în străinătate. Școala lor în România a fost costisitoare și a avut o programă școlară conformă cu cea franceză.

Cât costă prosopul pe care Balenciaga îl vinde pe post de fustă

Designerul Demna Gvasalia de la brandul exclusivist Balenciaga este cunoscut pentru creațiile sale vestimentare de lux, dar și pentru unele prin care pare că își bate joc de amatorii de extravaganțe.

Regal teatral la Sala Rapsodia din capitală în perioada 29 noiembrie – 7 decembrie

Regal teatral la Sala Rapsodia din capitală în perioada 29 noiembrie – 7 decembrie

Tiffany & Co. și Daniel Arsham transformă Pokémon în bijuterii

Tiffany & Co. și-a anunțat cea mai recentă colaborare cu artistul contemporan Daniel Arsham, aducând la viață creaturile fictive ale Pokémon.

hourglass_full 15 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
evian x Coperni: Când apa potabilă devine o experiență de modă

evian® și Coperni dezvăluie o nouă sticlă ediție limitată pentru sfârșitul anului, cu un design inovator, cuplat cu o experiență unică care ne invită să „privim mai atent” – la propriu.

hourglass_full 17 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Un Ferrari din 1962 a fost vândut la licitaţie cu o sumă record

Un Ferrari a fost vândut la licitaţie cu o sumă record. Aproape 52 de milioane de dolari a plătit noul proprietar pentru un model din 1962, unic în lume.

hourglass_full 17 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Zboruri fără întârzieri: Strategii și drepturi pentru pasageri în călătoria aeriană

Zboruri fără întârzieri: Strategii și drepturi pentru pasageri în călătoria aeriană

hourglass_full 17 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Dior a lansat un parfum pentru bebeluși

Bebelușii sunt incontestabil adorabili, dar mirosurile asociate cu ei pot fi o experiență complet diferită. Cea mai recentă ofertă Dior asigură că micuțul tău prețios emană parfumul de lux care se potrivește statutului său.

hourglass_full 23 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Balonul de Aur®, lux în slujba unui trofeu excepțional

Din 1956, Maison Mellerio , fondată în 1613, și-a pus know-how-ul unic în slujba premiului suprem, Balonul de Aur ®, în cinstea fotbalistului care și-a lăsat amprenta geniului său în ultimul an.

hourglass_full 26 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL