Cea mai scumpă masă din lume va costa 495.000 de dolari și va fi servită într-un balon spațial

O firmă de turism spațial l-a angajat pe bucătarul Rasmus Munk, al cărui restaurant Alchemist are două stele Michelin, pentru a crea o masă tematică specială pentru zborul său cu balonul spațial.

Una dintre primele companii de turism spațial de lux găzduiește o masă la bord în stratosferă, care are un preț de 495.000 de dolari fiecare. Acum, trebuie doar să găsească un grup de șase persoane dispuse să plătească pentru ceea ce este cea mai scumpă masă din istorie, pe Pământ sau în spațiu.

SpaceVIP l-a angajat pe bucătarul Rasmus Munk, al cărui restaurant Alchemist din Copenhaga a câștigat două stele Michelin din 2020, să gătească una dintre cele mai impresionante mese ale sale și să servească drept gazdă la bordul unui balon spațial. Nava spațială Neptune a lui Space Perspective poate găzdui opt pasageri și un căpitan. În cinstea acestei ocazii, „astronauții” vor purta haine confecționate pe măsură.

Space Perspective plănuiește să înceapă zborurile de testare cu echipaj până la sfârșitul acestui an, cu zboruri comerciale începând din 2025. Compania a primit recent capsula pentru nava spațială Neptune și va începe zborurile de testare cu balonul său spațial în următoarele șase săptămâni. Nava sa MS Voyager va fi folosită ca centru de comandă, lansând și recuperând balonul din apele de pe coasta de est a Floridei. Space Perspective are sediul în complexul NASA de pe Cape Canaveral.

La bord, oaspeții se pot bucura chiar și de WiFi pe tot parcursul călătoriei, precum și de o toaletă adecvată. Priveliștile hipnotizante ale planetei pot fi admirate prin ferestrele supradimensionate. Fiecare oaspete va fi, de asemenea, echipat cu un costum complet făcut la comandă de casa de modă franceză Ogier, care va crea ținute folosind țesături de ultimă generație concepute special pentru această expediție.

În timpul acestei călătorii, oaspeții vor degusta preparate delicioase special create de Munk. Ca și în cazul meniurilor sale de la Alchemist – unde urmărește să spună o poveste cu multiple fațete despre modul în care vede lumea – meniul va urma stilul său caracteristic de „bucătărie holistică”, prin care fiecare fel de mâncare este menit să stârnească o conversație în jurul planetei și a relației noastre cu ea. Pentru această imersiune culinară, Munk a analizat rolul explorării spațiale în ultimii 60 de ani, impactul pe care l-a avut asupra societății și aprecierea pentru Pământ pe care o stârnește o astfel de călătorie.

Pe lângă cina pregătită de Munk, oaspeții vor beneficia și de primul spa spațial din lume. În ciuda spațiului limitat, Space VIP a creat o toaletă de lux, completată cu plante, scaune de pluș și Wi-Fi.

Călătoria de șase ore este programată să decoleze în 2025 de pe coasta spațială a Floridei, iar prețul unui bilet este de 495.000 de dolari. Toate veniturile obținute în urma expediției, prima dintr-o serie de călătorii Space Perspective dezvoltate în parteneriat cu SpaceVIP, vor fi donate Fundației Space Prize – o organizație non-profit dedicată eliminării barierelor de gen în acest domeniu de nișă al științei și tehnologiei.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Câți bani a câștigat Simona Halep în urma victoriei de la TAS

Simona Halep s-a întors în circuitul WTA în urmă cu aproape trei luni, respectiv pe data de 5 martie 2024. TAS a hotărât reducerea suspendării de patru ani pe care o primise la doar 9 luni.

Stanciu Radu, candidat la funcția de consilier local pentru primăria Bușteni, din partea Partidului SOS, în mijlocul unui scandal de proporții

Stanciu Radu, candidat la funcția de consilier local pentru primăria Bușteni, din partea Partidului SOS, în mijlocul unui scandal de proporții

Dubai construiește o Operă plutitoare

Dubai South este pe cale să fie martor la grandoarea The Azizi Venice Opera House.

Rosalía este noul ambasador global Dior

Rosalía, câștigătoare a premiului Grammy, a fost numită noua ambasadoare globală a casei Dior și și-a făcut debutul în cadrul campaniei dedicate genții Lady Dior.

BARK Air, prima companie aeriană din lume dedicată câinilor, a operat primul zbor

Bark Air speră că poate revoluționa călătoriile aeriene pentru a fi mai puțin stresante și mai luxoase pentru tovarășii noștri canini.

Averea pe care Tavi Colen a strâns-o din muzică

Tavi Colen a debutat acum mai bine de patruzeci de ani la celebrul concurs „Cântarea României”. De atunci, scena a rămas un element central în viața sa.

Nicoleta Nucă s-a despărţit de iubit chiar înainte de nuntă, după 7 ani de relație

Nicoleta Nucă și iubitul ei au decis să meargă pe drumuri separate, după o relație frumoasă de iubire.

Bella Hadid, cea mai așteptată apariție de la Cannes

Bella Hadid a stârnit un val de reacții la cea de-a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, nu pentru rolul ei în vreun film, ci pentru apariția ei îndrăzneață pe covorul roșu.

Surorile Gabor, vacanță în Italia. Ce imagine a postat Ramona pe rețelele sociale

Monica și Ramona sunt cunoscute publicului, însă Alina, sora lor mai mare, a preferat să stea departe de camerele de luat vederi. La acest sfârșit de săptămână, două dintre ele s-au reunit, dar nu în România, ci în Italia.

Simona Halep își vinde proprietățile! Ce vrea să își cumpere cu banii obținuți

După ce Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța pe care îl deținea, ar urma să vină rândul hotelului de lux din Poiana Brașov.

Noul Bentley Continental GT: hibrid cu 782 CP

Ceea ce pierde noul Bentley Continental GT în cilindri se compensează în putere.

Reguli de acces şi conduită la concertul susţinut de Mariza

Reguli de acces şi conduită la concertul susţinut de Mariza

Bugatti și-a prezentat noua colecție de mobilier care este inspirată de hypercarurile sale

Trecând de la străzi la interioare, Bugatti transformă locuințe în spații distinse cu cea mai recentă ofertă.

hourglass_full 1 month ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Maserati lansează GranCabrio Folgore, decapotabila electrică cu peste 800 CP

Maserati și-a extins gama de vehicule electrice prin introducerea primului său automobil decapotabil alimentat de baterii.

hourglass_full 1 month ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Vacheron Constantin a creat primul ceas cu parfumuri din lume

Ceasurile au evoluat de la doar a spune timpul la a exprima statutul, gustul și acum chiar și alegerile personale.

hourglass_full 1 month ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Lexus lansează la apă iahtul de lux de 5 mil. $

Lexus a făcut lucrurile mai puternice, rapide și spectaculoase cu anunțul noului iaht de lux LY680.

hourglass_full 2 month ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Acest ceas de 1,1 mil. $ aduce un omagiu lui „Predator”, filmul cu Arnold Schwarzenegger în rol principal

Ceasul Asteroid de la ceasornicarul de lux eponim Greco-Genève este un ceas cu adevărat unic sculptat dintr-un meteorit, aparținând centurii de asteroizi care a căzut în Argentina.

hourglass_full 2 month ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Louis Vuitton și-a deschis primul apartament din lume în Singapore

Orice pe care este scris Louis Vuitton este special, iar dacă ești special, vei fi binevenit într-o lume cu Louis Vuitton emblemat pe el.

hourglass_full 2 month ago format_list_bulleted ART&DESIGN