Pagube serioase la Muzeul Luvru, după renovare

Închiderea forțată a centrelor culturale i-a determinat pe cei care au în administrare muzeul Luvru din Paris să restaureze mai multe săli și exponate. Galeriile muzeului sunt pline de echipe de restauratori încă din octombrie.

După renovarea unei galerii la Muzeul Luvru, Fundația Cy Twombly a susținut că o pictură monumentală de tavan a regretatului artist a fost modificată definitiv, după ce pereții din jur au fost revopsiți și sistemul de iluminat a fost schimbat.

Luvrul este acuzat că a provocat „daune grave” lucrării lui Cy Twombly - Plafon. Într-o scrisoare trimisă de un reprezentant legal către directorul Luvrului, Jean-Luc Martinez, la începutul acestei luni, fundația a susținut că renovările recente din Salle des Bronzes, o galerie care găzduiește 1.000 de lucrări de artă antică greacă, romană și etruscă, au reinventat modul în care este prezentat un tablou gigantic semnat de Twombly. Pardoseala de marmură a fost înlocuită cu parchet, iar pereții au fost revopsiți în roșu, marcând un contrast dramatic față de nuanța lor originală de alb. 

Plafon, o pictură de 350 de metri pătrați, atârnă deasupra sălii și a fost dezvăluit în 2010. Acesta aduce un omagiu sculptorilor eleni, iar tonurile sale de albastru rece sunt menite să amintească de nuanțele Mării Egee. Pictura este una dintre puținele opere de artă contemporane vizionate permanent la Luvru.

Un reprezentant al Muzeului Luvru a spus că revopsirea pereților galeriei nu este neobișnuită la muzeu și că Salle des Bronzes nu a fost renovată din anii 1930. „Plafonul lui Twombly a fost păstrat pe deplin, iar operele de artă rămân în centrul Departamentului de Antichități grecești, romane și estrusce. (...) Artistul știa că această sală, dedicată bronzurilor grecești antice, a suferit deja mai multe modificări. Nimic din acord nu spune că sala va rămâne la fel.”

Noua galerie Salle des Bronzes urmează să se deschidă în luna mai.

Cy Twombly, artist cunoscut pentru picturile „mâzgălite”

Cy Twombly

Cy Twombly (născut Edwin Parker "Cy" Twombly, Jr .; 25 aprilie 1928-5 iulie 2011) a fost un artist american cunoscut pentru lucrări cu picturi mâzgălite, uneori grafite. El a fost adesea inspirat de mituri clasice și poezie. Stilul său este numit „simbolism romantic” pentru interpretarea materialului clasic în forme și cuvinte sau caligrafie fără cuvinte. Twombly a creat, de asemenea, sculpturi în cea mai mare parte a carierei sale.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Lady Bug | Vopsirea acestui Bugatti Divo a durat mai mult de 2 ani

Bugatti a publicat o serie de imagini cu unul dintre exemplarele finale Bugatti Divo. Maşina a fost numită Lady Bug (sau buburuza), fiind unul dintre cele mai dificile proiecte în realizare. Doar aplicarea vopselei speciale a durat mai mult de doi ani.

Cele mai de succes femei din România

Este 8 martie și celebrăm femeia. Cu această ocazie, ne-am propus să trecem în revistă cele mai de succes femei din România. Sportive, antreprenoare, oameni de televiziune, toata au început de la zero și au muncit din greu pentru a ajunge pe culmile pe care se află în prezent.

Tiffany numește un nou director de creație

Tiffany numește un nou director creativ sub conducerea LVMH. O nouă eră pare să înceapă pentru bijutierul american.

Versace Fashion Show | O revenire la glamour în colecția de toamnă a casei italiene

Noua colecție Versace pentru toamna 2021 arată o dorință de întoarcere a petrecerilor și a cluburilor de noapte. În mijlocul unei pandemii, Donatella Versace - acea icoană a glamourului pregătit pentru petreceri - a trebuit să se mulțumească cu un public digital.

Nicolas Cage s-a căsătorit a cincea oară

Nicolas Cage, în vârstă de 57 de ani, a ajuns la al cincilea mariaj. Noua lui aleasă este Riko Shibata, o japoneză de doar 26 de ani.

Gigi Hadid a revenit pe podium la cinci luni după ce a născut

Gigi Hadid a participat la primul ei spectacol de modă după ce a născut. Modelul a deschis și a închis show-ul Versace pentru colecție toamna/iarna 2021.

Fosta iubită a lui Leonardo DiCaprio este însărcinată cu primul copil

Toni Garrn este însărcinată cu primul ei copil. Fotomodelul german a anunțat că ea și soțul ei, Alex Pettyfer, vor deveni părinți în mai puțin de 3 luni.

Jojo, gest incredibil pentru Paul Ipate: „Știu că unii dintre voi nu sunteți de acord cu asta, însă așa am simțit”

Cătălina Grama, alis Jojo, şi-a tatuat pe braț una dintre pozele ei favorite cu Paul Ipate, partenerul ei de viață și tatăl fetiței sale.

Pamela Anderson vinde vila din Malibu: „Este timpul să mă întorc la originile mele” (FOTO)

Pamela Anderson își ia rămas bun de la casa ei din Malibu. Casa actriței va ieși oficial pe piață luni, confirmă revista PEOPLE.

Elon Musk intenționează să-și construiască propriul oraș în Texas: „De acolo pe Marte”

Fondatorul SpaceX Elon Musk a anunțat că intenționează să creeze un nou oraș în statul american Texas. Acesta s-a lăusat cu noul proiect pe contul de Twitter.

Avertismentul OMS: când vom scăpa de Covid-19

Lumea nu va scăpa de Covid-19 nici în 2021, susține Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care arată că speranța că vom scăpa de pandemie până la finalul acestui an este nerealistă.

Chanel sărbătorește centenarul celebrului parfum No. 5 cu un colier cu diamant de 55,55 carate

Chanel a creat un uimitor colier pentru a celebra centenarul celebrului său parfum, Chanel No. 5. Atracția principală este un diamant D (incolor) tăiat în formă octogonală (care seamănă cu sticla parfumului) cu o greutate exactă de 55,55 carate.

Ellen DeGeneres vinde casa din Beverly Hills. FOTO cu conacul pe care cere 53,5 mil. $

Ellen DeGeneres a scos la vânzare opulenta casă din Beverly Hills, pe care a cumpărat-o de la liderul trupei Maroon 5, Adam Levine.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Noul Land Rover Defender, în ediție limitată, reînvie spiritul de aventură

Când ai o mașină iconică precum un Land Rover Defender, să-ți iei rămas bun poate fi un lucru greu de făcut.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Dior Joaillerie | Etapele nevăzute în realizarea bijuteriilor din cea mai nouă colecție

Dior Joaillerie dezvăluie noua sa colecție Gem Dior, inspirată de natură și de designul mineralelor, oferind un loc pietrelor precum malachit, lapis lazuli, carneol, opal roz și ochi de tigru.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Ceasul Rado True Thinline Stillness este un memento că mai puțin înseamnă mai mult

Rado True Thinline Stillness, conceput cu ajutorul renumitei prognoziste olandeze Li Edelkoort, vrea să nu-ți pese de timp.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Roman Abramovici are cel mai puternic iaht din lume. Cum arată „colosul” de 500 mil. $

Miliardarul rus Roman Abramovici va avea în curând cel mai puternic iaht din lume, scrie presa britanică.

hourglass_full 11 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Swarovski | Un nou capitol: mai strălucitor, mai modern

Logo nou, website nou, o nouă direcție artistică ... Liderul bijuteriilor din cristal, Swarovski, are o nouă imagine. Mai modernă, mai strălucitoare, mai neobișnuită. Swarovski este acum noul chic!

hourglass_full 12 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN