Acest Bugatti ultra-rar din 1938 se îndreaptă spre licitație. Mașina exprimă spiritul grațios al stilului Art Deco

Modelul Bugatti Type 57S Atalante Coupé a câștigat Best in Class la Pebble Beach în 2016.

Colecționari din întreaga lume vor lansa niște artilerii auto grele pentru cea de-a 14-a licitație anuală Auburn din India. Dar modelul Bugatti Type 57S Atalante Coupé din 1938 se remarcă prin frumusețea, autenticitatea, proveniența și acreditările sale.

Modelul de epocă poartă un corp Atalante timpuriu, realizat de carosierul francez Gangloff, care este în același timp sportiv și proporțional clasic, cu o caroserie lungă și o cabină compactă. Istoricul Bugatti David Sewell s-a documentat pe larg cu privire la această mașină, având seria de șasiu nr. 57641. Mașina a trecut prin colecții franceze semnificative, inclusiv cea a lui Henri Novo și Colecția de artă Schlumberger din Paris. După o restaurare a cadrului, vehiculul a fost distins cu premiul Cea mai bună mașină din clasa sa la Pebble Beach Concours d'Elegance în 2016.

La momentul fabricării Bugatti Type 57, din 1934 până în 1940, modelul reprezenta apogeul avansării tehnologice pentru veneratul producător de automobile. Proiectat de fiul fondatorului Ettore Bugatti, Jean, Type 57 a inclus variante S și SC - Surbaissé pentru „coborât” și Compresor pentru „supraîncărcător” - și a prezentat un șasiu înclinat. Au fost realizate în total 710 de mașini de tip 57, îmbrăcate într-o varietate de stiluri de caroserie. Atalante de tip 57S și 57SC, dintre care doar 17 au fost produse, poartă caroserie coupé cu două uși și au fost numite după Atalanta, o eroină a mitologiei grecești. Acestea sunt considerate printre cele mai frumoase dintre toate Bugatti, evocând viteza și exprimând spiritul grațios al stilului Art Deco.

De asemenea, au fost avansate, cu un motor inline-eicht de 3,3 litri care utilizează came duble și a dezvoltat 160 CP la 4.500 rpm. Aceste cifre au ajutat mașina să atingă o viteză maximă de a192 km/h într-un moment în care majoritatea automobilelor se luptau să ajungă la 80 km/h. Schimbarea a fost realizată printr-o cutie de viteze cu patru trepte, iar șasiul a prezentat o axă față cu grinzi cu arcuri semi-eliptice, o axă spate sub formă de arcuri cu arcuri eliptice inversate, amortizoare față și spate și tambur hidraulic pe cele patru roți. Cu aceste elemente tehnice, Type 57 a servit bine Bugatti, stabilind numeroase recorduri mondiale.

Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Îngrijirea pielii | Aceste ingrediente nu trebuie amestecate niciodată

Știm cu toții că uleiul și apa nu se amestecă bine, dar știați că vitamina C nu se combină cu retinolul, deoarece acest lucru poate duce la dezastru?

Furmark | Ce trebuie să știți despre noua certificare pentru sectorul blănurilor

Blana este unul dintre cele mai controversate subiecte din lumea modei, iar Furmark își propune să schimbe percepția asupra acesteia. Multe case de modă proeminente de lux și alte mărci de modă durabile au evitat utilizarea blănii în produsele lor din cauza îngrijorărilor legate de bunăstarea animalelor și de efectul negativ al comerțului asupra vieții sălbatice.

Lansare Apple | Noile produse ale gigantului tech

Apple a dezvăluit, luni, noi procesoare, laptopuri și AirPods. Este al doilea eveniment Apple din această toamnă și înseamnă că are acum gadgeturi gata de livrare pentru a le așeza sub brad de Sărbători.

Un iaht pentru Hollywood. Trimaranul inspirat de fetele Bond are piscină infinită și dormitor situat pe două niveluri

Lumea a fost întotdeauna fascinată de James Bond de zeci de ani și, cu cel mai recent film „No time to Die”, care a ajuns în cinematografe, oamenii nu au mai avut altceva de discutat.

Centenar Chanel No. 5 | Chanel dezvăluie primul său calendar Advent

Cu ocazia centenarului parfumului său iconic, casa parizian[ dezvăluie un calendar Advent pentru prima dată în istoria sa. O piesă excepțională, într-o ediție limitată.

Creatoarea Maria Lucia Hohan, dată în judecată! Ce acuzații i se aduc

Scandalul dintre Maria Lucia Hohan și fostul ei angajat Nicolae Narcis Moroșeanu a ajuns în faţa instanţei. Bărbatul o acuză pe creatoarea de modă că a început să-l înjure, să-l terorizeze și să-l umilească public.

Bugatti Centodieci, de 9,6 milioane de dolari, este cu un pas mai aproape de producție

Unul dintre cele mai exclusiviste modele de Bugatti din toate timpurile este aproape gata să-și ocupe locul la linia de start.

Aceste iPhone 13 Pro personalizate sunt inspirate de ceasurile Rolex. Au un preț pe măsură!

Sunteți cu adevărat înstărit dacă aveți un Rolex de etalat, un supercar de condus și o carcasă super-exclusivă pentru cel mai nou iPhone 13 Pro Max.

Michael Kors x 007: colaborarea care aduce glamourul Bond în garderoba ta de călătorie

Odată cu mult așteptata premieră a noului film Bond „No Time to Die”, urmează acum o cooperare exclusivă cu Michael Kors. Parteneriatul „MMK x 007” se concentrează pe glamourul și aventura pe care o reprezintă atât firma Bond, cât și marca Michael Kors.

Tendințe de toamnă | Manichiura americană schimbă definiția manichiurii franțuzești

În Statele Unite, manichiura franțuzească este mai simplă, dar cu atât mai colorată.

Jennifer Gates, nuntă extravagantă la New York

Jennifer Gates, fiica cea mare a lui Bill Gates, în vârstă de 25 de ani, se pregătește să se căsătorească cu logodnicul ei, Nayel Nassar.

Licitații | Tabloul rar de Botticelli estimat la 40 de milioane de dolari

Pentru a satisface una dintre cele mai mari fantezii ale cunoscătorilor de artă, casa de licitații Sotheby’s este pregătită să vândă un portret din secolul al XV-lea al artistului renascentist - Sandro Botticelli la viitoarea sa vânzare Old Masters din New York. Intitulată „Omul durerilor” (aprox. 1500), se așteaptă ca piesa să aducă aproape 40 de milioane de dolari.

Misho's Pebble Pods sunt un mod practic, dar elegant, de a purta AirPod-urile toată ziua

Airings-urile Gabriellei Reilly au atras atenția internetului pentru că sunt o soluție solidă pentru a nu le pierde niciodată. Cerceii cu monogramă de aur de 350 $ de la Louis Vuitton au fost pur și simplu uimitori.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Blindatul Rolls-Royce Cullinan poate face față pericolelor fără să sacrifice luxul

Rolls-Royce Cullinan nu lasă mult loc pentru îmbunătățiri, dar constructorul german de mașini Klassen a găsit modalitatea de a construi SUV-ul de lux mult dorit.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Inspirat de pescăruși, acest concept de trimaran este la fel de silențios ca o mașină electrică

Cu un motor hibrid alimentat de electricitate produsă de o celulă de combustibil cu hidrogen, două pânze Oceanwing și din grijă pentru mediu, Seaffinity de 45 m conceput de VPLP Design are toate caracteristicile unui concept futurist Trimaran.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Maybach marchează Centenarul cu o mașină în ediție specială

Cu ocazia aniversării a 100 de ani a mărcii Maybach, Mercedes-Maybach a lansat modelele exclusive „Edition 100” ale GLS și ale S-class. Producătorul spune că vor exista doar 100 de exemplare din fiecare model la nivel mondial.

hourglass_full 12 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Piaggio, producătorul de scutere Vespa, a lansat robotul care se comportă ca un animal de companie

Nu ar fi minunat să ai propriul tău robot de dimensiuni compacte care te poate ajuta să transporți alimente și alte lucruri esențiale? Piaggio a lansat Gitamini, un gadget ultra-manevrabil care transportă bagajul în locul tău.

hourglass_full 13 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Sculptura cu aer antarctic din anul 1765

Zăpada antarctică veche de două secole și jumătate formează baza unei noi opere de artă de Wayne Binitie, intitulată 1765 - Antarctic Air. Acesta reprezintă elementul central al expoziției Polar Zero de la Glasgow pe tot parcursul summitului ONU privind clima COP26. Binitie spune că își dorește ca piesa sa să ofere un indicator artistic al modului în care atmosfera pământului s-a modificat din 1765.

hourglass_full 14 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN