Top 5 ceasuri de lux care nu se confruntă cu criza

Cu siguranță pasiunea pentru ceasuri nu moare niciodată. Acest lucru este dovedit de rezultatele Chrono24, cea mai importantă platformă de ceasuri de lux, care a întocmit un top al celor mai căutate ceasuri din 2020.

După o scurtă perioadă globală la momentul confinării generale și o scădere a vânzărilor de aproximativ 20% în martie anul trecut, a durat doar trei săptămâni pentru ca tendința să se inverseze și pentru ca achizițiile și vânzările online de ceasuri de lux second-hand să înflorească. 

„Entuziasmul cumpărătorilor este mai puternic ca niciodată. În opinia mea, această criză a sănătății a propulsat industria comerțului electronic cu trei ani înainte”, crede Tim Stracke, CEO al Chrono24. „Fie pentru interes personal, fie pentru a face o investiție importantă, ceasurile de lux sunt din ce în ce mai căutate.”

Rezultatul: liderul mondial în vânzarea online de ceasuri de lux va închide anul 2020 cu peste 2 miliarde de euro în volum de afaceri, în creștere cu 25% ... Trebuie spus că între utilizarea intensivă a web-ului, telemunca și închiderea magazinelor, toate condițiile au fost îndeplinite de fapt pentru ca pasiunea să predomine din nou asupra rațiunii. 

„Boom-ul va continua chiar și după criză, deoarece cumpărarea produselor online face acum parte din viața noastră de zi cu zi”, a spus mai Tim Stracke.

Valorile sigure zboară

Ce mărci pot fi găsite anul acesta printre cele mai solicitate pe Chrono24? Nu este surprinzător faptul că Rolex ocupă primul loc înaintea Omega. Breitling este pe podium. Dar pe locul patru, brandul japonez Seiko este cel care îl depășește pe Audemars Piguet. 

Între modele vintage la prețuri rezonabile și produse noi de calitate, Made in Japan își pune cu siguranță amprenta în inima iubitorilor de ceasuri frumoase. Pe de altă parte, dacă suntem interesați de cele mai dorite modele în acest an ciudat, Rolex ocupă primele cinci locuri în clasament: GMT-Master II a preluat conducerea, înaintea Daytona, a Submariner, a Submariner „Hulk”, apoi a Datejust.

Cumpărătorii online s-au orientat în mod clar din ce în ce mai mult către valori fiabile ale ceasornicarilor, provocând uneori explozia prețului anumitor piese, fără îndoială, dincolo de orice motiv. Potrivit site-ului, „această tendință deja pronunțată înainte de epidemia COVID-19 a devenit tot mai puternică, cumpărătorii considerând ceasurile ca investiții solide în perioade de criză. În timp ce 64% decid din pasiune, 20% dintre utilizatorii Chrono24 au spus că păstrarea valorii unui ceas joacă un rol decisiv în decizia de cumpărare.”

Astfel, explică Chrono24, „între cererea puternică și disponibilitatea limitată, actualul Rolex Submariner este unul dintre ceasurile al căror preț a crescut, ajungând la peste 80% față de prețul oficial”. Același lucru este valabil și pentru Nautilus de la Patek Philippe: prețul său dublându-se în ultimii trei ani, unele ediții sunt vândute cu peste 60.000 €. Prețul pentru Royal Oak Jumbo al Audemars Piguet a crescut cu 120% în aceeași perioadă, ajungând acum la aproape 40.000 €.

Vânătoare de „păsări rare”

Cu toate acestea, nimic nu împiedică și căutarea „păsărilor rare” la prețuri mai rezonabile, indiferent dacă sunt frumuseți sportive din anii 1970 sau ediții recente a căror istorie este relatată. În acest caz, vintage 2020 va fi fost anul tuturor pericolelor pentru Omega: ceea ce urma să fie un vintage istoric, între Jocurile Olimpice de la Tokyo și lansarea unui nou opus James Bond, s-a transformat într-o pandemie. 

Dar modelele legate de aceste două mari evenimente au fost lansate la fel: un Seamaster în stil vintage identic cu cel purtat de agentul 007 în No time to die, într-o ediție nelimitată și mai presus de toate o ediție „Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020” pentru care cererile pentru Chrono24 au crescut literalmente, cu o creștere de peste 200% a căutărilor.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Anda Adam a fost cerută în căsătorie

Anda Adam nu e încă divorțată, dar a fost cerută în căsătorie de iubitul misterios! Vedeta nu-și ține inelul de logodnă pe deget: ”E prea scump”.

Acest ceas uimitor A. Lange & Söhne este o creație unică ce nu are preț

Cea mai excepțională expoziție de mașini clasice din lume, Concorso d'Eleganza Villa d'Este, urmează să revină în octombrie, după o pauză de un an din cauza pandemiei.

Alexandra Stan, prima reacție, după despărțirea de Emanuel Necatu

Alexandra Stan și Emanuel Necatu s-au despărțit, iar anunțul a fost făcut chiar de soțul artistei care a postat un mesaj pe Instagram.

Șase tendințe remarcabile din Săptămâna Modei din New York

Săptămâna modei din New York a fost dominată de spectacole de modă desfășurate la interior dar și în exterior, petreceri și acele plimbări lungi în stilul străzii.

SpaceX | S-a scris istorie în turismul spațial

SpaceX, titanul tehnologic, a lansat miercuri primul zbor spațial complet civil de la Kennedy Space Center din Cape Canaveral, Florida. Misiunea, numită Inspiration4, a început fără probleme, întrucât o rachetă reutilizabilă Falcon 9 a fost lansată în spațiu cu un echipaj formată din patru membri.

ecommerce-ul din China va depăși 3,3 trilioane de dolari în 2025

În ciuda numărului scăzut de vânzări cu amănuntul în online în iulie, perspectivele de creștere pe termen lung pentru cumpărăturile online din China rămân puternice, a declarat Global Data.

Părul cenușiu este o tendință de coafură și un clasic al viitorului

Nu numai pe pistele și covoarele roșii femeile cu părul grizonat strălucesc. Părul cenușiu - natural sau colorat - este dorit din ce în ce mai des. Tendința se datorează, de asemenea, noilor produse de îngrijire și colorare, care fac atât de fascinat părul argintiu.

Televizorul 8K ce acoperă întregul perete și costă 1,7 milioane de dolari

De ce să aveți un televizor de perete dacă nu ocupă întregul perete? Aceasta pare a fi întrebarea la care producătorul LG răspunde atunci când prezintă cele mai noi televizoare LED.

Saint Laurent a revenit la calendarul Săptămânii modei din Paris

Casa de modă franceză revine la calendarul final din Paris, pentru primăvara anului 2022, cu un spectacol programat pe 28 septembrie la ora 20.00.

Alexandra Stan a divorțat după 5 luni de căsătorie

Alexandra Stan și Emanuel Necatu se pare că s-au despărțit după 5 luni de la nuntă. Aparent, bărbatul a șters deja toate pozele cu ei doi.

Cel mai recent ceas Hublot conține cristale de aur crescute în laborator

Departamentul de metalurgie al ceasornicarului a reușit să recreeze cea mai rară formă de aur cunoscută de om.

Kendall Jenner și Zoë Kravitz, act de curaj la MET GALA. Apariții epice pe covorul roșu!

Lenjeria intimă vizibilă pe sub o rochie transparentă este noua tendință a vedetelor. Iar Kendall Jenner și Zoë Kravitz au adoptat-o la Gala Met 2021.

Mii de obiecte care i-au aparținut lui Karl Lagerfeld se îndreaptă către licitație

Marele Karl Lagerfeld a fost nu numai unul dintre cele mai uiitore talente ale secolului al XX-lea, ci a fost, de asemenea, un colecționar nesățios. Creatorul de modă, care s-a stins din viață în 2019, a adunat o serie de piese unice de-a lungul vieții sale, iar multe dintre acestea vor intra în curând sub ciocanul de la Sotheby's.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
New York vrea să interzică vânzarea de mașini diesel și pe benzină după 2035

New York face o mare schimbare în sectorul transporturilor, în încercarea de a reduce poluarea climatică.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Kim Kardashian și criptomonedele: autoritățile de reglementare financiară sunt îngrijorate

Autoritățile de reglementare din Londra sunt îngrijorate din cauza oamenilor care folosesc criptomonede online. Lista o include și Kim Kardashian, magnat de frumusețe și modă și influențator extraordinar.

hourglass_full 10 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Bulgari, mutare importantă pe piața din India

Brandul italian de lux a lansat o mangalsutra, care a intrat pe piața de nunți.

hourglass_full 11 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Cum a reușit Marie Kondo să construiască un imperiu de 8 milioane de dolari făcând curățenie

Marie Kondo a declanșat o revoluție în toată lumea, învățându-i pe oameni să se înconjoare cu obiecte care aduc doar „bucurie”. Dar câtă bucurie îi îngroașă contul ei bancar?

hourglass_full 12 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Cum se împacă luxul cu Amazon

Consumatorii generoși și-au manifestat interesul în achiziționarea de bunuri pe internet și, ca rezultat, multe mărci au adoptat comerțul electronic ca parte a strategiei lor de vânzare cu amănuntul. Acest nou mediu le ajută să se angajeze mai mult cu clienții și să distribuie în mod eficient produse de ultimă generație.

hourglass_full 22 day ago format_list_bulleted ECONOMIC