Prăbușirea criptomonedelor a ieftinit cele mai râvnite ceasuri de lux

Avertismentele constante despre o viitoare recesiune și creșterea ratelor dobânzilor au dus bursele și criptomonedele într-o spirală descendentă, și nici piața ceasurilor de lux de colecție nu a fost cruțată, mai ales în cazul modelelor Rolex extrem de dorite.

După doi ani de creștere uluitoare și atingerea unor prețuri record, prețurile pieței de schimb pentru ceasurile Rolex sunt martorii unei scăderi abrupte. Unii experți din industrie cred că această prăbușire a pieței va șterge toate câștigurile obținute în ultimii doi ani. Acest lucru ne obligă să ne punem întrebarea, s-a spart în sfârșit balonul pentru ceasurile Rolex? Ei bine, chiar dacă răspunsul este da, s-ar putea să nu fie un lucru rău, mai ales pentru cei care doresc să cumpere un Rolex la prețul său de vânzare cu amănuntul.

Rolex continuă să fie unul dintre cei mai populari producători de ceasuri de lux din lume, cu o cerere foarte puternică pentru aproape toate modelele sale. Unul dintre motivele din spatele popularității sale este faptul că ceasurile Rolex sunt relativ accesibile în comparație cu ceasurile de la mărci precum Audemars Piguet sau Patek Philippe.

Cu toate acestea, în ultimii ani, a devenit extrem de dificil să achiziționezi un Rolex de la un dealer autorizat la prețul de listă. A pune mâna pe un model foarte râvnit din oțel inoxidabil este aproape imposibil și va trebui să plătiți o sumă mare pentru a obține unul de la un reseller. Se preconizează că prăbușirea pieței va îmbunătăți situația.

Experții cred că scăderea prețurilor ceasurilor Rolex este direct legată de criza cripto. Un raport Bloomberg a explicat situația spunând: „bula de ceasuri second-hand a fost alimentată de o combinație de câștiguri cripto și bursiere, stimulente de numerar și speculații.” Dealerii de pe piața gri, alimentați de speculații intense și de surplusul de numerar pe piață creat de criptomonede, au creat o cerere artificială, care în sfârșit începe să se spargă. Bloomberg a mai adăugat: „Până acum, cererea atât pentru ceasuri noi, cât și pentru alte tipuri de produse de lux se menține. Dar ceea ce se întâmplă pe piața secundară a ceasurilor este o reamintire clară a faptului că boom-ul bling-ului, în special în SUA, ar putea să nu dureze.”

Prețurile de revânzare pentru ceasurile de lux au atins vârful în luna martie înainte de a începe să scadă, reflectând mișcarea prețurilor principalelor criptomonede și acțiuni. Potrivit WatchCharts, prețul mediu de revânzare a scăzut la 18.076 de dolari pe 25 iulie, ștergând toate câștigurile realizate în primul trimestru al acestui an. Foarte râvnitul Rolex Cosmograph Ref. 116500, care a atins apogeul la mijlocul lunii martie, la aproximativ 48.500 de dolari, se vinde în prezent cu 39.500 de dolari, în scădere cu peste 16%. Alte modele Rolex populare au înregistrat scăderi de aproximativ 10.000 de dolari.

Cu toate acestea, favoritele din toate timpurile, cum ar fi modelele Patek Nautilus și Rolex Daytona, nu au fost atât de grav afectate de prăbușirea pieței, datorită cererii lor autentice în rândul colecționarilor de ceasuri.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Ce investiție dorește să facă Mihai Trăistariu în orașul natal. Vrea să se mute din Mamaia Nord

Mihai Trăistariu este dispus să facă o investiție majoră în orașul în care s-a născut. Acesta a devenit cetățean de onoare în Piatra Neamț, datorită participării la Eurovision din 2006.

Andreea Bălan a dezvăluit ritualul ei de frumusețe. Ce face încă din adolescență

Andreea Bălan a dezvăluit cum reușește să se mențină formă și ce ritual de frumusețe urmează cu strictețe încă de la vârsta adolescenței.

Geantă Hermes Kelly, vândută la un preț record

Gențile de mână sunt un accesoriu de modă care îți poate îmbunătăți sau distruge aspectul. Nu e de mirare că atât de multe celebrități și personalități publice poartă întotdeauna una de firmă.

O reclamă la crypto i-a adus probleme lui Kim Kardashian. Suma uriașă pe care-o va plăti să scape de acuzații

Kim Kardashian a fost de acord să plătească 1,26 milioane de dolari (1,29 milioane de euro) pentru a scăpa de acuzațiile împotriva ei pentru că a promovat o criptomonedă fără a dezvălui că a fost plătită pentru acest lucru.

PARIS FASHION WEEK | Kanye West a defilat prin noroi, pentru Balenciaga - FOTO

Parc des expositions din Villepinte a găzduit duminică spectacolul de modă The Mud Show primăvara-vara 2023 al casei de modă Balenciaga, într-o atmosferă distopică și un spirit de rezistență.

Vlăduța Lupău îi ia fiului ei abia botezat apartament în Dubai

Vlăduța Lupău și soțul ei, Adrian Rus, și-au botezat fiul zilele trecute și au avut sute de invitați. Evenimentul a avut loc la cluj Napoca.

Cum arată și cât costă sticla de șampanie concepută special pentru toasturi în spațiu

Dacă ajungi vreodată în spațiu și vrei să sărbătorești momentul, ai șansa de a face acest lucru datorită companiei Maison Mumm care lansează prima sticlă de șampanie ideală pentru călătoriile în spațiu.

Kim Kardashian vrea să dea lovitura și în designul de interior

Brandul de îngrijire a pielii al lui Kim Kardashian, Skkn, a lansat Home Accessories Collection, o colecție de articole pentru casă formată din cinci piese, concepută pentru a imita „estetica liniștitoare și paleta de culori neutre a casei lui Kardashian”.

Four Seasons a anunțat o linie de iahturi. Vor fi la fel de luxoase ca și hotelurile sale

Compania Four Seasons este acum pregătită să-și lanseze propria linie de iahturi de lux până la sfârșitul anului 2025 și este de așteptat să fie plină de farmec!

Paris Fashion Week | Un lichid stropit pe corpul manechinului Bella Hadid s-a transformat în rochie

Casa de modă Coperni a depăşit graniţele tehnologiei în timpul show-ului său de primăvară-vară 2023, vineri, îmbrăcând-o pe Bella Hadid într-un lichid care, odată solidificat, a format o rochie.

Brigitte Pastramă, achiziții de sute de mii de euro. În ce a investit recent o avere

Brigitte Pastramă a reușit să își îndeplinească una dintre cele mai mari dorințe ale sale. Vedeta a reușit să își cumpere casa mult visată în Dubai, și și-a cumpărat și o mașină electrică, în valoare de 150.000 de euro.

Cum arată soția lui Petre Roman. Silvia Chifiriuc, transformare totală

Silvia Chifiriuc este o cu totul altă persoană de când nu mai apare pe sticlă. Soția lui Petre Roman nu mai merge la evenimente mondene și este văzută tot mai rar în spațiul public sau pe rețelele de socializare, în ultima perioadă.

Volkswagen evaluează Porsche la 78 de miliarde de dolari

Un singur Porsche ar putea valora sute de mii de dolari. Cu toate acestea, compania în sine ar putea valora mult mai mult.

hourglass_full 14 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Tesla, mai inteligentă decât oamenii

Credeți sau nu, suntem destul de aproape de punctul în care computerele devin mai inteligente decât creierul uman. Potrivit unui nou studiu, cipurile de computer ale mașinilor electrice Tesla vor putea efectua mai multe operațiuni decât creierul uman într-un deceniu dacă va continua să-și dezvolte tehnologia în același ritm.

hourglass_full 19 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Listare istorică în lumea auto - Volkswagen Group va duce Porsche pe bursă

După luni de speculații, gigantul auto multinațional Volkswagen a anunțat luni că intenționează să se desprindă de celebrul producător de mașini sport Porsche, potrivit Reuters. Oferta publică inițială (IPO), care ar putea avea loc la sfârșitul acestei luni sau la începutul lunii octombrie, ar putea fi una dintre cele mai mari listări din lume.

hourglass_full 27 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Se așteaptă ca piața turismului de lux să atingă 82 de miliarde de dolari până în 2030. RAPORT

Pregătește-te să vezi câteva schimbări serioase în domeniul călătoriilor până în 2030.

hourglass_full 2 month ago format_list_bulleted ECONOMIC
Motivul pentru care Ferrari recheamă peste 23.000 de mașini

Ferrari va emite în curând o rechemare pentru 23.555 de vehicule din cauza unei potențiale probleme de frânare care ar putea duce la pierderea funcției de frânare, potrivit unui raport al Motor1.

hourglass_full 2 month ago format_list_bulleted ECONOMIC
Noua versiune CarPlay de la Apple sperie industria auto

Cea mai controversată caracteristică nouă a mașinii din industria auto nu este un sistem de conducere autonomă sau o formă de electrificare. Subiectul fierbinte în aceste zile este CarPlay - da, interfața familiară care și-a pătruns insidios în inimile și mințile șoferilor de pretutindeni de la introducerea sa la Salonul Auto de la Geneva 2014.

hourglass_full 2 month ago format_list_bulleted ECONOMIC