Orașul Tesla? Elon Musk își construiește propria „utopie” din Texas

Se pare că CEO-ul Twitter are planuri de a construi orașul la aproximativ 56 km în afara orașului Austin.

Fondatorul Tesla, Elon Musk, nu este străin să facă afaceri în Texas. Sediul global al Tesla se află în zona Austin, la fel și birourile companiei Boring, iar facilitățile SpaceX și un campus Neuralink sunt în desfășurare. Noul proprietar Twitter a cumpărat, de asemenea, terenuri în jurul acelor proprietăți în ultimii ani, iar detaliile abia au început să iasă la iveală despre amploarea planurilor sale pentru zonă.

Potrivit unui nou raport de la The Wall Street Journal, Musk plănuia să dezvolte un oraș în care să locuiască angajații săi, pe care intenționează să-l numească Snailbrook. CEO-ul tehnologic ar fi cu ochii pe o porțiune din comitatul Bastrop aflat la 56 km în afara Austin și a descris afacerea drept o „utopie Texas”, în care lucrătorii săi ar putea locui în case noi pentru chirii mai ieftine – totul sub controlul său.

Orașul este deja în construcție, cu un site din comitatul Bastrop vizavi de noile facilități Boring și SpaceX, deja mobilate cu un set de case modulare, o piscină și o sală de sport. Oficialii comitatului au aprobat nume de străzi în zonă, cum ar fi „Boring Boulevard”, „Cutterhead Crossing” și „Waterjet Way”. 

O companie asociată cu Musk, Gapped Bass, a depus documente pentru a construi încă 110 de case în zonă pentru ceva pe care îl numește „Proiect Uimitor”, pentru care a colaborat cu compania de construcții de case Lennar. Și de anul trecut, angajații Boring Company ar fi putut deja să aplice pentru casele administrate de Musk, cu „chiriile începând de la aproximativ 800 de dolari pe lună pentru locuințe cu două sau trei dormitoare”, o cifră competitivă pentru zonă.

Dacă Snailbrook merge așa cum dorește Musk, o comunitate și mai mare nu este exclusă: Jurnalul a analizat mesajele text care sugerau că Musk a luat în considerare și construirea unui întreg oraș în Texas. Detaliile exacte despre tipurile de case pe care vrea să le construiască nu au fost încă descoperite, dar articolul spune că el obișnuia să discute despre planurile sale atât cu fosta iubită Grimes, cât și cu Kanye West, care și-a avut propriile planuri mari pentru construirea de comunități întregi de-a lungul anilor.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Câți bani a câștigat Simona Halep în urma victoriei de la TAS

Simona Halep s-a întors în circuitul WTA în urmă cu aproape trei luni, respectiv pe data de 5 martie 2024. TAS a hotărât reducerea suspendării de patru ani pe care o primise la doar 9 luni.

Stanciu Radu, candidat la funcția de consilier local pentru primăria Bușteni, din partea Partidului SOS, în mijlocul unui scandal de proporții

Stanciu Radu, candidat la funcția de consilier local pentru primăria Bușteni, din partea Partidului SOS, în mijlocul unui scandal de proporții

Dubai construiește o Operă plutitoare

Dubai South este pe cale să fie martor la grandoarea The Azizi Venice Opera House.

Rosalía este noul ambasador global Dior

Rosalía, câștigătoare a premiului Grammy, a fost numită noua ambasadoare globală a casei Dior și și-a făcut debutul în cadrul campaniei dedicate genții Lady Dior.

BARK Air, prima companie aeriană din lume dedicată câinilor, a operat primul zbor

Bark Air speră că poate revoluționa călătoriile aeriene pentru a fi mai puțin stresante și mai luxoase pentru tovarășii noștri canini.

Averea pe care Tavi Colen a strâns-o din muzică

Tavi Colen a debutat acum mai bine de patruzeci de ani la celebrul concurs „Cântarea României”. De atunci, scena a rămas un element central în viața sa.

Nicoleta Nucă s-a despărţit de iubit chiar înainte de nuntă, după 7 ani de relație

Nicoleta Nucă și iubitul ei au decis să meargă pe drumuri separate, după o relație frumoasă de iubire.

Bella Hadid, cea mai așteptată apariție de la Cannes

Bella Hadid a stârnit un val de reacții la cea de-a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, nu pentru rolul ei în vreun film, ci pentru apariția ei îndrăzneață pe covorul roșu.

Surorile Gabor, vacanță în Italia. Ce imagine a postat Ramona pe rețelele sociale

Monica și Ramona sunt cunoscute publicului, însă Alina, sora lor mai mare, a preferat să stea departe de camerele de luat vederi. La acest sfârșit de săptămână, două dintre ele s-au reunit, dar nu în România, ci în Italia.

Simona Halep își vinde proprietățile! Ce vrea să își cumpere cu banii obținuți

După ce Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța pe care îl deținea, ar urma să vină rândul hotelului de lux din Poiana Brașov.

Noul Bentley Continental GT: hibrid cu 782 CP

Ceea ce pierde noul Bentley Continental GT în cilindri se compensează în putere.

Reguli de acces şi conduită la concertul susţinut de Mariza

Reguli de acces şi conduită la concertul susţinut de Mariza

Lamborghini a bătut un record în istoria sa de 60 de ani

Lamborghini are un carnet de comenzi care este plin până în anul 2026, în condiţiile în care cei mai bogaţi consumatori nu dau semne că ar fi afectaţi de încetinirea economiei mondiale, transmite Bloomberg.

hourglass_full 4 month ago format_list_bulleted ECONOMIC
AQUA Carpatica Flavours, primul produs din România care se lansează la raft cu spatele produsului (contraeticheta)

AQUA Carpatica Flavours, primul produs din România care se lansează la raft cu spatele produsului (contraeticheta)

hourglass_full 9 month ago format_list_bulleted ECONOMIC
Kering a achiziționat Creed pentru o sumă fabuloasă

Kering, proprietarul Gucci, a plătit 3,5 miliarde de euro pentru achiziționarea brandului francez de parfumuri Creed, a raportat Financial Times.

hourglass_full 11 month ago format_list_bulleted ECONOMIC
Mașinile de lux, la mare căutare în România. Pe ce modele au cheltuit românii o avere

Românii sunt tot mai atrași de mașinile de lux, iar apetitul acesta este demonstrat de sutele de modele care au fost achiziționate de la începutul anului.

hourglass_full 11 month ago format_list_bulleted ECONOMIC
Rolls-Royce pune gând rău viitorilor clienți

Producătorul britanic de automobile de lux Rolls-Royce a decis să interzică definitiv pe oricine își vinde Spectre EV pentru profit.

hourglass_full 11 month ago format_list_bulleted ECONOMIC
Acest diamant masiv de 126 de carate a condus la licitațiile de primăvară Christie’s

Piesele excepționale de la Tiffany & Co. și Cartier, precum și Van Cleef & Arpels s-au vândut, de asemenea, cu milioane de euro în două vânzări.

hourglass_full 12 month ago format_list_bulleted ECONOMIC