La Dolce Vita de pe Insula Capri: de la împărații romani la Bernard Arnault

O nouă carte, „Eternal Capri”, prezintă cu totul altfel colțul de Rai din sudul Italiei, cu vile somptuoase și peisaje colorate.

Multă vreme vizitată de artiști și intelectuali, insula italiană trebuia să găzduiască colecția Chanel Cruise 2021 în luna mai, deși prezentarea de modă a sfârșit prin a fi anulată din cauza pandemiei de coronavirus. Capri este, de asemenea, subiectul celei mai recente ediții a revistei Holiday, cu Kendall Jenner pe copertă.

Din cauza restricțiilor de călătorie care se relaxează lent, destinația rămâne un vis îndepărtat pentru majoritatea dintre noi în această vară. O nouă carte, scrisă de Jean-Pascal Hesse, ne permite s-o vizităm din confortul canapelei.

Capri a ajutat multe personalități să scape de ochii curioși ai publicului. Jackie Kennedy este una dintre ele. Insula a fost și ocazia perfectă pentru fosta Primă Doamnă a Americii să adopte cele mai lejere și elegante ținute de vară, inspirate de Mediterană.

Jackie Kennedy în Capri (1970)

Și actrița Brigitte Bardot a ajutat, de asemenea, la promovarea insulei. Filmul lui Jean-Luc Godard din 1963, „Le Mépris”, are o scenă în care Bardot se plimbă dezbrăcată pe acoperișul Casei Malaparte, o casă renumită pentru treptele sale monumentale, .

Brigitte Bardot în filmul „Le Mépris” (1963)

Casa Malaparte

În perioada La Dolce Vita, Capri a găzduit celebrități precum Frank Sinatra, Rita Hayworth, Orson Welles, Grace Kelly, Richard Burton, Elizabeth Taylor, Marisa Berenson, Penelope Tree și David Bailey. Este preferata designerilor - Giorgio Armani, JJ Martin, Fiona Swarovski, Diego Della Valle și Valentino Garavani.

Împăratului Roman Tiberius i-a plăcut în mod deosebit locul. În apropiere de palatul său, Casa Jovis, se află o stâncă cunoscutp sub numele de Salto di Tiberio. „S-a spus că Tiberius obișnuia să-și arunce sclavii de pe stâncă”, a spus Hesse.

Salto di Tiberio

În secolul al XIX-lea, Capri - cu climele sale temperate și pinii care țin umbră - a devenit un refugiu pentru aristocrați care doreau să scape de căldura înăbușitoare a verii din Roma. „Ceea ce este foarte surprinzător este faptul că această insulă a întâmpinat întotdeauna oameni care se aflau la marginea societății. Homosexualii, artiștii blestemați și poeții au venit cu toții să rămână aici”, a spus Hesse.

Printre ei, poetul irlandez Oscar Wilde și iubitul său Lord Alfred Douglas. Magnatul german Friedrich Krupp a cheltuit milioane pentru cercetări oceanografice și petreceri sălbatice. Și baronul Jacques d’Adelswärd-Fersen, care a fugit din Paris și-a construit una dintre cele mai spectaculoase reședințe ale insulei, Casa Lysis, înainte de a muri de supradoză cu cocaină.

Casa Lysis

Capri se mândrește cu Grand Hotel Quisisana, un hotel istoric de cinci stele în care clientela este în principal americană. Și Bernard Arnault, președintele grupului de lux LVMH, e fascinat de Capri.

Grand Hotel Quisisana

Din păcate, turismul de masă a poluat ușor insula. Cu toate aceștea rămâne un loc unic. 
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Anda Adam a fost cerută în căsătorie

Anda Adam nu e încă divorțată, dar a fost cerută în căsătorie de iubitul misterios! Vedeta nu-și ține inelul de logodnă pe deget: ”E prea scump”.

Acest ceas uimitor A. Lange & Söhne este o creație unică ce nu are preț

Cea mai excepțională expoziție de mașini clasice din lume, Concorso d'Eleganza Villa d'Este, urmează să revină în octombrie, după o pauză de un an din cauza pandemiei.

Alexandra Stan, prima reacție, după despărțirea de Emanuel Necatu

Alexandra Stan și Emanuel Necatu s-au despărțit, iar anunțul a fost făcut chiar de soțul artistei care a postat un mesaj pe Instagram.

Șase tendințe remarcabile din Săptămâna Modei din New York

Săptămâna modei din New York a fost dominată de spectacole de modă desfășurate la interior dar și în exterior, petreceri și acele plimbări lungi în stilul străzii.

SpaceX | S-a scris istorie în turismul spațial

SpaceX, titanul tehnologic, a lansat miercuri primul zbor spațial complet civil de la Kennedy Space Center din Cape Canaveral, Florida. Misiunea, numită Inspiration4, a început fără probleme, întrucât o rachetă reutilizabilă Falcon 9 a fost lansată în spațiu cu un echipaj formată din patru membri.

ecommerce-ul din China va depăși 3,3 trilioane de dolari în 2025

În ciuda numărului scăzut de vânzări cu amănuntul în online în iulie, perspectivele de creștere pe termen lung pentru cumpărăturile online din China rămân puternice, a declarat Global Data.

Părul cenușiu este o tendință de coafură și un clasic al viitorului

Nu numai pe pistele și covoarele roșii femeile cu părul grizonat strălucesc. Părul cenușiu - natural sau colorat - este dorit din ce în ce mai des. Tendința se datorează, de asemenea, noilor produse de îngrijire și colorare, care fac atât de fascinat părul argintiu.

Televizorul 8K ce acoperă întregul perete și costă 1,7 milioane de dolari

De ce să aveți un televizor de perete dacă nu ocupă întregul perete? Aceasta pare a fi întrebarea la care producătorul LG răspunde atunci când prezintă cele mai noi televizoare LED.

Saint Laurent a revenit la calendarul Săptămânii modei din Paris

Casa de modă franceză revine la calendarul final din Paris, pentru primăvara anului 2022, cu un spectacol programat pe 28 septembrie la ora 20.00.

Alexandra Stan a divorțat după 5 luni de căsătorie

Alexandra Stan și Emanuel Necatu se pare că s-au despărțit după 5 luni de la nuntă. Aparent, bărbatul a șters deja toate pozele cu ei doi.

Cel mai recent ceas Hublot conține cristale de aur crescute în laborator

Departamentul de metalurgie al ceasornicarului a reușit să recreeze cea mai rară formă de aur cunoscută de om.

Kendall Jenner și Zoë Kravitz, act de curaj la MET GALA. Apariții epice pe covorul roșu!

Lenjeria intimă vizibilă pe sub o rochie transparentă este noua tendință a vedetelor. Iar Kendall Jenner și Zoë Kravitz au adoptat-o la Gala Met 2021.

Paradisul din Pacific se redeschide călătorilor internaționali

Fiji este gata să primească din nou turiști până la sfârșitul anului 2021. Națiunea insulară intenționase inițial să-și redeschidă granițele către turiști în decembrie, dar această dată ar putea fi mutată pe măsură ce programul de vaccinare al țării continuă.

hourglass_full 3 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
În culisele noii expoziții MET „În America: un lexic al modei”

Ce înseamnă moda americană? Andrew Bolton, curator al Institutului de costume Wendy Yu, pare puțin exasperat de întrebare. În opinia sa, ea poate fi rezumată în trei termeni: eterogenitate, diversitate și pluralism.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Facebook s-a asociat cu Ray Ban pentru a lansa ochelari inteligenți. Cât costă o pereche

Abia anul trecut, Facebook a anunțat planurile de a intra pe segmentul de articole portabile inteligente cu prima sa pereche de ochelari inteligenți în parteneriat cu EssilorLuxottica - producătorii de ochelari Ray-Ban.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Tur privat al spectaculosului spa Dior Cheval Blanc și a piscinei sale cu o mie de reflecții

Dior Spa Cheval Blanc își deschide porțile în inima Samaritaine. Un loc excepțional care ar trebui să devină unul dintre cele mai populare temple de frumusețe și wellness din Paris.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Telosa | Cum va arăta cel mai nou megacity din deșert

Planul miliardarului american Marc Lore este să dezvolte un oraș futurist într-una din regiunie deșertice din Statele Unite.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Acest seif mobil indestructibil dă interiorului un aspect modern și trece neobservat

Seiful seamănă cu o valiză. Noul produs personalizat de la designerul de interior Ali Bakhtiar, cu sediul în Dubai, este cutia de securitate supremă pentru bogați.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL