Jogging și yoga pentru un combo câștigător în pandemie

Un sport este realizat în aer liber și funcționează cardio, celălalt se practică acasă, pe o saltea, promovând flexibilitatea și echilibrul. Alergatul și yoga sunt cele două sporturi preferate în această perioadă și chiar ideal de combinat.

Nu ar mai trebui să precizăm cât de mare e impactul sportului asupra sănătății mintale, afectată de un an de crizăsanitară, bogat în răsturnări de situații. Prin intermediul unui sondaj realizat în 10 țări, care ia în considerare aspectele fizice, psihice și sociale, s-a descoperit că 71% dintre respondenți (inclusiv majoritatea tinerilor din generația Z) nu ating un nivel de bunăstare considerat „puternic”. 

Raportul relevă, de asemenea, cifre copleșitoare: doar 15% se consideră a fi în stare bună de sănătate fizică și doar 17% consideră că sunt capabili să facă față stresului în mod eficient. Oamenii care par să se simtă cel mai vbine valorifică lucruri simple pentru a-și menține spiritul: un somn bun noaptea, mâncare sănătoasă, un contact social menținut, o viață activă, precum și petrecerea timpului în aer liber. 

Avantajele yoga pentru alergători 

În această perioadă de pandemie, este indicată în special o activitate cardio în aer liber, care să fie alternată cu o practică blândă de făcut de acasă. În timp ce alergarea multiplică beneficiile (accesibilitatea, lucrul la rezistență, respirație, sănătatea oaselor etc.), experții explică de ce ar fi indicat să o combini cu yoga.

Myrto Walter este kinetoterapeut și profesor de yoga. Acesta este de părere că „într-o perioadă dificilă precum cea pe care o traversăm, yoga este o practică excelentă pentru a elibera tensiunile acumulate în timpul zilei”. Când practicăm jogging mai mult sau mai puțin regulat, yoga are capacitatea de a contrabalansa efectele potențial „dăunătoare” ale alergării asupra sistemului nostru locomotor și a metabolismului. Totul ține de echilibru. Concret, în ceea ce privește beneficiile, iată care sunt acestea:

  • propriocepție 
  • flexibilitate
  • menținerea unor schimburi vasculare bune 
  • Creșterea / Îmbunătățirea eficienței
  • yoga contribuie la recuperare 

Cum se alternează practica yoga cu alergatul? 

„În funcție de frecvența sesiunilor de cardio, ne vom adapta practica: idealul este să facem o sesiune de yoga de aproximativ 30 de minute pentru 1 oră de alergare, cu 24 de ore înainte sau după. Dar aceste referințe pot varia rapid în funcție de profiluri. Cel mai bine este să urmați, cel puțin la început, sfaturile unor experți în sănătate și/sau mișcare, pentru a vă adapta practica la nevoile dumneavoastră. Acesta este cel mai bun mod de a rămâne motivați pe termen lung: să înțelegeți ce facem și de ce o facem. (...) Practicați sesiuni „mici” regulate, mai degrabă decât eforturi mari, urmate de perioade lungi de pauze pentru a vă reveni”, a precizat Myrto Walter pentru Vogue. 
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Julia Roberts este noul ambasador Chopard

Julia Roberts este noua imagine a Chopard, începând cu cea mai recentă campanie Happy Sport a mărcii, care marchează lansarea unui ceas Happy Sport în ediție limitată. Piesa aduce un omagiu originalului din 1993.

Pantelleria | Paradisul sălbatic din largul coastei italiene

Un mic paradis sălbatic în largul coastei Italiei, Pantelleria este în centrul atenției datorită unei cărți de călătorie produsă de fotograful Bastien Lattanzio.

Gucci sărbătorește 100 de ani cu un spectacol glam și sexy

Pentru a lansat noua colecție de toamnă-iarnă Gucci numită Aria, Alessandro Michele ne-a invitat la o petrecere aniversară care îmbină istoria lui Gucci, perioada Tom Ford și codurile Demnei Gvasalia la Balenciaga.

Vila de 23 mil. $ oferă o felie de Bella Italia chiar în Silicon Valley

O casă în stil italian, în valoare de 23 de milioane de dolari, oferă o mică felie de Bella Italia chiar în Silicon Valley, din California.

Salma Hayek încearcă un nou tratament de îndepărtare a cearcănelor și arată ca un supererou

Salma Hayek este gata să lupte împotriva criminalității! Ei bine, la un alt nivel. Actrița nominalizată la Oscar, în vârstă de 54 de ani, a împărtășit sâmbătă, o fotografie de pe scaunul din salonul de frumusețe.

Kanye West pregătit pentru o nouă relație. Ce părere are Kim Kardashian

Kim Kardashian (39 de ani) și Kanye West (43 de ani) nu au divorțat încă oficial dar rapperul american se gândește deja la următoarea sa relație.

Demi Lovato începe un nou capitol: „Presiunea era prea mare”

Demi Lovato vorbește sincer despre dependența de droguri și depresie în documentarul „Dancing With The Devil”. Într-un interviu recent, ea împărtășește și mai multe detalii personale despre cea mai dificilă perioadă din viața ei.

Cât câștigă Adelina Pestrițu din postările făcute pe Instagram

Adelina Pestrițu este unul dintre cei mai populari influneceri din România. Activitatea sa de pe rețelele de socializare este urmărită de peste 1,7 milioane de internauți.

Malta îți dă bani să mergi în vacanță. Ce trebuie să faci?

Malta va plăti până la 100 de euro turiştilor care decid să-şi petreacă vacanţa de vară în această ţară, o măsură prin care autorităţile malteze doresc să sprijine sectorul turistic în plină pandemie de coronavirus şi pentru care a alocat 3,5 milioane €.

LVMH înregistrează vânzări uriașe în primul trimestru din 2021

Cu vânzări enorme de 17 miliarde de dolari, veniturile LVMH din primul trimestru cresc cu 30% față de 2020. Acțiunile conglomeratului de lux au atins, de asemenea, valori maxime record.

Licitații | Christie's este pe cale să scrie istorie cu Sakura Diamond

Este natural, roz și complet captivant. Nu, nu vorbim despre florile de cireș care înfloresc în toată Japonia în această primăvară, ci de super-rara Sakura Diamond pe care Christie's o scoate la licitație.

FW 2021 | Celine mizează pe un dulap confortabil

După Chambord, Celine își invită publicul să descopere următoarea colecție de toamnă-iarnă printr-un videoclip hipnotic la Château de Vaux-Le-Vicomte.

Alimente cu calorii negative de care poți face abuz

Nu cu mult timp în urmă au fost descoperite alimente cu calorii negative. Acestea sunt alimente care au un indice glicemic aproape zero și sunt bogate în fibre. Cu alte cuvinte, caloriile pe care ni le dau aceste alimente s-ar pierde automat în timpul digestiei.

hourglass_full 12 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Un nou director artistic la Bobbi Brown

Hannah Murray devine oficial primul director artistic mondial al mărcii Bobbi Brown.

hourglass_full 13 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Perle | Noua tendință în materie de manichiură în această primăvară

Perlele nu mai sunt doar pentru accesorii. Acum împodobesc unghiile în combinații fermecătoare.

hourglass_full 14 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Filete tensoriale | Lifting facial fără operație cu un rezultat natural

Filetele tensoriale care, trecute sub piele, permit strângerea feței. Pentru medicii esteticieni „este o procedură interesantă de a trata efectele îmbătrânirii fără a modifica morfologia. Ridicăm pielea fără a crea volum suplimentar, obținând astfel un rezultat care rămâne natural.

hourglass_full 15 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
L'Air du Temps x Antoinette Poisson | Nina Ricci lansează un parfum de colecție

Pe de o parte, L'Air du Temps, parfumul iconic al Ninei Ricci, pe de altă parte, Antoinette Poisson. Atunci când aceste două case își îmbină estetica poetică, creează o pies[ de colecție într-o versiune revizuită.

hourglass_full 18 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Întreținerea și coafarea buclelor | Rutina ideală pentru părul creț

Buclele pot fi prietenul și dușmanul tău în același timp. Într-o dimineață te trezești cu bucle care arată uluitor, în următoarea zi ai părul dezordonat - șuvițele tale par să aibă voință proprie. În ciuda volatilității și imprevizibilității, diferența dintre a lupta cu un păr încurcat și a îmbrățișa o coafură frumoasă, bouncy, se află în rutina de îngrijire a părului.

hourglass_full 19 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH