Cum vor arăta călătoriile după sfârşitul pandemiei de coronavirus

Pe măsură ce restricţiile sunt tot mai mari, este greu de imaginat cum vor arăta vacanţele noastre şi călătoriile atunci când, în cele din urmă, pandemia se va sfârşi.

Turismul este cel mai lovit sector. Dar experții sunt de părere însă că turismul îşi va reveni la un moment dat, aşa cum a reuşit să se refacă şi după crizele din trecut. „Oamenii nu s-au schimbat, vor să meargă în continuare să viziteze diferite locuri, dar vor fi cu siguranţă mult mai precauţi în ceea ce fac. Vor avea nevoie nu doar să fie convinşi că este sigur să călătorească, dar vor trebui să vadă schimbări fizice reale care să le ofere certitudinea că este sigur să călătorească”, a declarat Adam Blake, profesor de economie şi şef de cercetare al Departamentului de Turism şi Ospitalitate la Universitatea Bournemouth din Marea Britanie.

Deocamdată, nu ştim când sau cum va trece pandemia. Dar, odată ce criza din sectorul public de sănătate se va ameliora, turiştii vor trebui, de asemenea, să vadă scăderi ale preţurilor pentru a-i determina să se mişte din nou, mai spun experţii din turism.

Potrivit specialiştilor, dacă există o singură lecţie pe care toată lumea trebuie să o înveţe în urma pandemiei de coronavirus, aceasta este importanţa igienei personale şi publice. Industria turismului va ţine cont cu siguranţă de această lecţie ceea ce va însemna o curăţenie mai profundă programată în mod regulat a aeronavelor şi a camerelor de hotel şi poate chiar câteva noi reguli pentru lucrătorii al căror loc de muncă presupune contact direct cu turiştii. De asemenea, experţii din domeniu consideră că ar fi cu adevărat extraordinar dacă curăţarea profundă a sistemelor de transport public ar deveni normală.

„Toată lumea, indiferent că este vorba despre croazieră sau hoteluri, va trebui să schimbe modul în care monitorizează şi curăţă mediul cu care turiştii interacţionează”, a spus Christopher Anderson, profesor de afaceri la Cornell University's Hotel School din Ithaca, New York.

Specialiştii estimează că aventurile în aer liber vor fi la mare căutare odată ce pandemia de coronavorus va lua sfârşit. După o perioadă lungă de timp petrecută în casă, turiştii îşi vor dori să iasă cât mai mult la aer curat. În plus, vacanţele şi călătoriile vor căpăta o semnificaţie mai mare, conform experţilor din industrie care consideră că această pauză ne va face să apreciem mai mult tot ce este în jurul nostru.

Specialiştii din turism se aşteaptă, totodată, la o creştere a numărului de excursii cu maşina, aşa numitele road trips. Fie din cauza unei reticenţe de a intra în contact cu un număr mare de oameni, fie din dorinţa de a descoperii cât mai multe locuri, turiştii se vor îndrepta, cel mai probabil către acest gen de vacanţe.

Odată ce industria va reuşi să-şi revigoreze motoarele în direcţia recuperării, croazierele vor fi foarte ieftine, dar acest lucru s-ar putea să nu conteze pentru turiştii noi, după estimările experţilor din industrie.

Specialiştii consideră că tarifele camerelor de hotel vor scădea mai mult înainte de a ajunge la nivelul de dinaintea crizei. Tarifele hoteliere din SUA au scăzut cu 30% în săptămâna 21 martie, potrivit Freitag, iar „tarifele vor mai scădea cu siguranţă înainte de a reveni”.

Istoric, în perioade cu o mare incertitudine, cum a fost 2001, după atacurile din 11 septembrie sau după sfârşitul recesiunii din 2009, a durat de două ori mai mult până la revenirea tarifelor de cazare decât ca acestea să atingă cel mai scăzut punct. Turiştii se pot simţi mai în siguranţă în hoteluri decât în proprietăţi închiriate atunci când vor pleca în vacanţă. Totodată, conform specialiştilor, turiştii se vor orienta către bilete de avion mai ieftine şi avioane mai goale. Oamenii se vor simţi mai confortabili să călătorească dacă avioanele sunt mai puţin pline, consideră specialiștii.

În opinia experţilor, călătoriile în interes de afaceri sunt cele care pot stimula redresarea companiilor aeriene.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Anda Adam a fost cerută în căsătorie

Anda Adam nu e încă divorțată, dar a fost cerută în căsătorie de iubitul misterios! Vedeta nu-și ține inelul de logodnă pe deget: ”E prea scump”.

Acest ceas uimitor A. Lange & Söhne este o creație unică ce nu are preț

Cea mai excepțională expoziție de mașini clasice din lume, Concorso d'Eleganza Villa d'Este, urmează să revină în octombrie, după o pauză de un an din cauza pandemiei.

Alexandra Stan, prima reacție, după despărțirea de Emanuel Necatu

Alexandra Stan și Emanuel Necatu s-au despărțit, iar anunțul a fost făcut chiar de soțul artistei care a postat un mesaj pe Instagram.

Șase tendințe remarcabile din Săptămâna Modei din New York

Săptămâna modei din New York a fost dominată de spectacole de modă desfășurate la interior dar și în exterior, petreceri și acele plimbări lungi în stilul străzii.

SpaceX | S-a scris istorie în turismul spațial

SpaceX, titanul tehnologic, a lansat miercuri primul zbor spațial complet civil de la Kennedy Space Center din Cape Canaveral, Florida. Misiunea, numită Inspiration4, a început fără probleme, întrucât o rachetă reutilizabilă Falcon 9 a fost lansată în spațiu cu un echipaj formată din patru membri.

ecommerce-ul din China va depăși 3,3 trilioane de dolari în 2025

În ciuda numărului scăzut de vânzări cu amănuntul în online în iulie, perspectivele de creștere pe termen lung pentru cumpărăturile online din China rămân puternice, a declarat Global Data.

Părul cenușiu este o tendință de coafură și un clasic al viitorului

Nu numai pe pistele și covoarele roșii femeile cu părul grizonat strălucesc. Părul cenușiu - natural sau colorat - este dorit din ce în ce mai des. Tendința se datorează, de asemenea, noilor produse de îngrijire și colorare, care fac atât de fascinat părul argintiu.

Televizorul 8K ce acoperă întregul perete și costă 1,7 milioane de dolari

De ce să aveți un televizor de perete dacă nu ocupă întregul perete? Aceasta pare a fi întrebarea la care producătorul LG răspunde atunci când prezintă cele mai noi televizoare LED.

Saint Laurent a revenit la calendarul Săptămânii modei din Paris

Casa de modă franceză revine la calendarul final din Paris, pentru primăvara anului 2022, cu un spectacol programat pe 28 septembrie la ora 20.00.

Alexandra Stan a divorțat după 5 luni de căsătorie

Alexandra Stan și Emanuel Necatu se pare că s-au despărțit după 5 luni de la nuntă. Aparent, bărbatul a șters deja toate pozele cu ei doi.

Cel mai recent ceas Hublot conține cristale de aur crescute în laborator

Departamentul de metalurgie al ceasornicarului a reușit să recreeze cea mai rară formă de aur cunoscută de om.

Kendall Jenner și Zoë Kravitz, act de curaj la MET GALA. Apariții epice pe covorul roșu!

Lenjeria intimă vizibilă pe sub o rochie transparentă este noua tendință a vedetelor. Iar Kendall Jenner și Zoë Kravitz au adoptat-o la Gala Met 2021.

Paradisul din Pacific se redeschide călătorilor internaționali

Fiji este gata să primească din nou turiști până la sfârșitul anului 2021. Națiunea insulară intenționase inițial să-și redeschidă granițele către turiști în decembrie, dar această dată ar putea fi mutată pe măsură ce programul de vaccinare al țării continuă.

hourglass_full 3 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
În culisele noii expoziții MET „În America: un lexic al modei”

Ce înseamnă moda americană? Andrew Bolton, curator al Institutului de costume Wendy Yu, pare puțin exasperat de întrebare. În opinia sa, ea poate fi rezumată în trei termeni: eterogenitate, diversitate și pluralism.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Facebook s-a asociat cu Ray Ban pentru a lansa ochelari inteligenți. Cât costă o pereche

Abia anul trecut, Facebook a anunțat planurile de a intra pe segmentul de articole portabile inteligente cu prima sa pereche de ochelari inteligenți în parteneriat cu EssilorLuxottica - producătorii de ochelari Ray-Ban.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Tur privat al spectaculosului spa Dior Cheval Blanc și a piscinei sale cu o mie de reflecții

Dior Spa Cheval Blanc își deschide porțile în inima Samaritaine. Un loc excepțional care ar trebui să devină unul dintre cele mai populare temple de frumusețe și wellness din Paris.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Telosa | Cum va arăta cel mai nou megacity din deșert

Planul miliardarului american Marc Lore este să dezvolte un oraș futurist într-una din regiunie deșertice din Statele Unite.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Acest seif mobil indestructibil dă interiorului un aspect modern și trece neobservat

Seiful seamănă cu o valiză. Noul produs personalizat de la designerul de interior Ali Bakhtiar, cu sediul în Dubai, este cutia de securitate supremă pentru bogați.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL