Cum trebuie să se comporte liderii de companie în timpul crizei coronavirusului

Nu te ascunde, nu intra în panică, comunică cinstit și frecvent și solicită sfaturi peste tot, recomandă specialiștii în antreprenoriat.

„Criza este doar o modalitate nefericită de a separa liderii doar după nume, iar liderii după caracter și abilitate.”, spune Gianpiero Petriglieri, profesor de comportament organizațional la școala de afaceri franceză INSEAD. Petriglieri crede că cei mai buni lideri „știu să facă față incertitudinii și anxietății ridicate.”

„Sunt vremurile care arată cu adevărat calitatea leadershipului, mai mult decât atunci când lucrurile merg bine”, susține Randall Peterson, profesor de comportament organizațional și director academic al Leadership Institute de la London Business School. „Multe păcate sunt acoperite de boomul economic.”

Stanislas Haquet, director asociat al unei firme de consultanță din Paris, a avertizat că o criză tinde să agraveze deficiențele liderilor, fie că este vorba despre lipsa de decisivitate sau lipsa de empatie. „În schimb, unii lideri își dezvăluie calitățile în aceste tipuri de ocazii. Nu este doar o chestiune de calități înnăscute. Este, de asemenea, o chestiune de pregătire și anticipare”, a spus el.

Iată recomandările lor principale!

Uită trecutul!

Potrivit lui Petriglieri, managerii trebuie să renunțe la obiceiurile și reflexele din ultimul deceniu, când multe industrii, inclusiv moda și sectorul bunurilor de lux, au înflorit. Peterson a menționat un alt fenomen psihologic: „efectul amenințării -rigiditatea”. În esență, când oamenii sunt amenințați, ei devin mai rigizi și tind să „revină la lucruri care au funcționat întotdeauna în trecut”.

Fii mereu prezent!

În timpul oricărei crize, cel mai necesar este ca liderii să fie mereu prezenți. Managerii trebuie să transmită, de asemenea, încredere, să ia decizii rapide și să ofere directive clare. Dacă transmit încredere arată că dețin controlul situației. Acest lucru ajută la calmarea temerilor angajaților.

Concentrează-te pe prezent!

În circumstanțe normale, liderii se concentrează la 80% pe viitor și 20% pe prezent. Într-o criză de genul acesta, e nevoie să facă învers.  Managerii trebuie să fie prezenți, disponibili și să se concentreze asupra a ceea ce este necesar acum. Ei trebuie să considere că această criză nu va dispărea în câteva luni. Este nevoie de o viziune de doi ani.

Comunică des și sincer

Liderii trebuie să își schimbe comportamentul și stilul de conducere. „Trebuie să fie sinceri și transparenti cu informațiile pe care le cunosc. Oamenii doresc informații chiar dacă acestea nu sunt pozitive. Vor să afle adevărul. Este extrem de important un dialog constant cu angajații, colaboratorii, proprietarii, partenerii și furnizorii. Această comunicare trebuie să fie bidirecțională și sinceră.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Superyacht-ul cu emisii zero are propria seră la bord

Viața pe mare a fost întotdeauna privită ca o excursie, o vacanță sau o călătorie pe termen lung și abia dacă se apropie de a fi ceva mai permanent.

Dietă de vedetă | Ce presupune dieta yo-yo cu care Khloe Kardashian a slăbit 18 kilograme

Cura de 3 zile, cunoscută și sub numele de dieta Yo-Yo, promite pierderea a 4-5 kilograme. Regulile acestui regim sunt relativ simple, iar pentru ca rezultatele să fie cele menționate mai sus trebuie să-o urmați întocmai.

Donald Trump și-a lansat propria platformă de socializare pentru a „înfrunta tirania marilor tehnologii”

Donald Trump a anunţat lansarea propriei reţele sociale denumită „Truth Social”, după ce a fost interzis în ianuarie de Twitter, Facebook şi YouTube, care îl acuză că i-a incitat pe partizanii săi la violenţă pe platformele lor înainte de asaltul asupra Capitoliului de la Washington.

Emily in Paris, sezonul 2 | Lancôme lansează o colecție pentru a reproduce look-urile din serial

Pentru a marca lansarea celui de-al doilea sezon Emily in Paris cu Lily Collins, care este ambasadorul Lancôme, marca își imaginează o paletă de colecție care să reproducă machiajul natural și deja cult al lui Emily Cooper.

De ce mărcile de lux încă își distrug articolele nevândute?

În timp ce mărcile de masă preferă să reducă prețurile pentru a goli rafturile, mărcile de lux preferă să ardă unele articole nevândute sau să le arunce la gunoi în loc să riște să își afecteze imaginea dacă aceste articole ar fi regăsite în zona articolelor vândute la reduceri.

Această mașină zburătoare ar putea transporta bogații mult mai ușor

Un startup din Silicon Valley numit NFT a anunțat că preia comenzi pentru o mașină zburătoare de consum pe care speră să o lanseze în 2026.

Actriţa Anya Taylor-Joy a fost desemnată ambasador Dior

Actriţa Anya Taylor-Joy, cunoscută pentru rolul din serialul de succes „The Queen's Gambit”, a fost desemnată săptămâna aceasta ambasador mondial Dior pentru modă şi frumuseţe, a anunţat compania pe Instagram.

Tesla valorează acum mai mult de 1 trilion de dolari

Tesla a atins o capitalizare de piață de o mie de miliarde de dolari pentru prima dată după ce Hertz a declarat luni că va cumpăra 100.000 de vehicule electrice. Vestea tranzacției a adus acțiunile Tesla la un nou record la doar o zi de tranzacționare, acțiunile fiind cotate la peste 1.000 de dolari.

Antonia, plină de mușchi pe Instagram - FOTO

Antonia este considerată una dintre cele mai frumoase femei din România. Vedeta se află în vacanță în Turcia, de unde a publicat mai multe fotografii în bikini.

O plăcuță de înmatriculare incredibil de rară din California, asociată cu un NFT, este la vânzare la un preț amețitor

Cu 24 de milioane de dolari ai putea cumpăra o flotă de supermașini sau, ei bine, o plăcuță de înmatriculare costisitoare!

Licitații | Capodoperele lui Picasso, vândute cu peste 108 milioane de dolari în Las Vegas

Deținerea unui tablou de Picasso te face om bogat, și o dovedește și vânzarea recentă a picturilor artistului legendar, care a adus peste 100 de milioane de dolari.

Centenar Chanel No. 5 | Cea mai mare sticlă de până acum are 2021 ml. Costă o avere!

La Chanel, petrecerea pare să nu se încheie. Desigur, împlinirea vârstei de 100 de ani merită sărbătorită cu mult fast, iar parfumul No. 5 este cu siguranță cel mai iconic parfum al brandului de lux.

Balenciaga - cel mai puternic brand de lux din lume

Raportul Lyst Index T3 pentru 2021 plasează casa de modă pariziană pe primul loc în lume.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Transformarea ecologică a mineritului cripto

Compania canadiană MintGreen experimentează în North Vancouver, Canada, o soluție verde care folosește căldura produsă de mineritul bitcoin pentru a încălzi orașul. Sursa de căldură va fi introdusă în 2022 și va împiedica intrarea în atmosferă a 20.000 de tone de gaze cu efect de seră pe megawatt, comparativ cu utilizarea gazelor naturale.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Burberry numește un nou CEO

Casa britanică de modă Burberry l-a numit pe Jonathan Akeroyd noul său director executiv din aprilie 2022. Acesta îl va succede pe Marco Gobbetti.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Lansare Apple | Noile produse ale gigantului tech

Apple a dezvăluit, luni, noi procesoare, laptopuri și AirPods. Este al doilea eveniment Apple din această toamnă și înseamnă că are acum gadgeturi gata de livrare pentru a le așeza sub brad de Sărbători.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Bugatti Centodieci, de 9,6 milioane de dolari, este cu un pas mai aproape de producție

Unul dintre cele mai exclusiviste modele de Bugatti din toate timpurile este aproape gata să-și ocupe locul la linia de start.

hourglass_full 10 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Apple anunță un deficit de telefoane iphone 13

Apple ar putea reduce numărul de iPhone-uri 13 pe care le va produce în acest an cu până la 10 milioane de unități din cauza lipsei de cipuri pe fondul unei crize la nivel mondial a lanțului de aprovizionare care a determinat Casa Albă să avertizeze că „vor exista lucruri pe care oamenii nu le pot obține” de Craciun.

hourglass_full 13 day ago format_list_bulleted ECONOMIC