Cum arată cel mai nou mega-aeroport din China. E de 1,5 ori mai mare decât Vatican

Mult așteptatul aeroport internațional Chengdu Tianfu din China este în sfârșit deschis publicului! Acesta a fost inaugurat oficial, primul avion, operat de Sichuan Airlines, decolând duminică la ora 11:10 cu destinaţia Beijing.

Chengdu, capitala provinciei Sichuan, a devenit oficial cel de-al treilea oraş din China cu două aeroporturi internaţionale, alături de Shanghai şi Beijing. Costurile totale pentru construirea aeroportului s-au ridicat la peste 10 miliarde de dolari, prima parte a acestuia putând găzdui anual până la 60 de milioane de pasageri, potrivit CNN.

Trei piste şi două terminale, care acoperă o suprafaţă totală de peste 700.000 de metri pătraţi au fost puse în funcţiune, duminica trecută. Zborurile de pe aeroportul Chengdu Toanfu fac în principal legătura cu zonele aflate în partea de sud-vest a ţării. Presa chineză a transmis că aeroportul se află în continuu proces de expansiune, urmând ca terminalele să acopere 1.4 milioane de metri pătraţi. În final, peste 120 de milioane de pasageri vor putea tranzita anual noul aeroport la final.

Pe lângă faimoşii urşi Panda, Sichuan este renumit pentru mâncărurile picante şi peisajele fabuloase, făcând oraşul una dintre cele mai populare destinaţii turistice din China, atât pentru turiştii chinezi, cât şi pentru cei străini. Pentru moment însă, doar cetăţenii țării se pot bucura de aceste beneficii, China rămânând închisă pentru majoritatea călătoriilor internaţionale, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Noul aeroport din Chengdu era necesar pentru a permite creşterea rapidă a economiei. China şi-a revenit complet după pandemie şi va continua să se ridice într-un mod alert. Având în vedere dimensiunea oraşului şi locaţia sa centrală în China, Chengdu este foarte bine poziţionat pentru a beneficia de această dezvoltare”, a spus analistul de aviaţie Brendan Sobie.

Potrivit celor mai recente cifre ale Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA), traficul intern al Chinei a crescut cu 6,8% în aprilie 2021, comparativ cu aprilie 2019. Aeroportul internațional Baiyun din sudul metropolei Guangzhou a învins Hartsfield-Jackson din Atlanta, devenind cel mai aglomerat aeroport din 2020.

Înainte de pandemie, vechiul aeroport internațional Chengdu Shuangliu era al patrulea ca mărime din țară, ca numpăr de pasageri.

Noul Aeroport Internațional Chengdu Tianfu a fost proiectat de un consorțiu format din China Southwest Architectural Design and Research Institute, China Airport Construction Group Corporation și firma de arhitectură franceză ADP Ingenierie.

Prima fază a durat cinci ani pentru a fi finalizată și oferă o gamă largă de tehnologii de ultimă generație, inclusiv software de recunoaștere facială, chioșcuri de auto-check-in, sisteme inteligente de securitate şi porți de auto-îmbarcare. O linie de metrou face legătura între aeroport și centrul orașului. Cu viteze de până la 140 de kilometri pe oră, călătoria cu metroul durează de la 37 la 44 de minute.

Aeroportul internațional Chengdu Tianfu este doar unul dintre numeroasele aeroporturi pe care China intenționează să le deschidă în următorii ani. Țara își propune să aibă în circulație 400 de aeroporturi până în 2035, un salt uriaș față de cele 241 actuale, conform schemei de planificare a rețelei de transport publicată de guvern la începutul anului 2021.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Anda Adam a fost cerută în căsătorie

Anda Adam nu e încă divorțată, dar a fost cerută în căsătorie de iubitul misterios! Vedeta nu-și ține inelul de logodnă pe deget: ”E prea scump”.

Acest ceas uimitor A. Lange & Söhne este o creație unică ce nu are preț

Cea mai excepțională expoziție de mașini clasice din lume, Concorso d'Eleganza Villa d'Este, urmează să revină în octombrie, după o pauză de un an din cauza pandemiei.

Alexandra Stan, prima reacție, după despărțirea de Emanuel Necatu

Alexandra Stan și Emanuel Necatu s-au despărțit, iar anunțul a fost făcut chiar de soțul artistei care a postat un mesaj pe Instagram.

Șase tendințe remarcabile din Săptămâna Modei din New York

Săptămâna modei din New York a fost dominată de spectacole de modă desfășurate la interior dar și în exterior, petreceri și acele plimbări lungi în stilul străzii.

SpaceX | S-a scris istorie în turismul spațial

SpaceX, titanul tehnologic, a lansat miercuri primul zbor spațial complet civil de la Kennedy Space Center din Cape Canaveral, Florida. Misiunea, numită Inspiration4, a început fără probleme, întrucât o rachetă reutilizabilă Falcon 9 a fost lansată în spațiu cu un echipaj formată din patru membri.

ecommerce-ul din China va depăși 3,3 trilioane de dolari în 2025

În ciuda numărului scăzut de vânzări cu amănuntul în online în iulie, perspectivele de creștere pe termen lung pentru cumpărăturile online din China rămân puternice, a declarat Global Data.

Părul cenușiu este o tendință de coafură și un clasic al viitorului

Nu numai pe pistele și covoarele roșii femeile cu părul grizonat strălucesc. Părul cenușiu - natural sau colorat - este dorit din ce în ce mai des. Tendința se datorează, de asemenea, noilor produse de îngrijire și colorare, care fac atât de fascinat părul argintiu.

Televizorul 8K ce acoperă întregul perete și costă 1,7 milioane de dolari

De ce să aveți un televizor de perete dacă nu ocupă întregul perete? Aceasta pare a fi întrebarea la care producătorul LG răspunde atunci când prezintă cele mai noi televizoare LED.

Saint Laurent a revenit la calendarul Săptămânii modei din Paris

Casa de modă franceză revine la calendarul final din Paris, pentru primăvara anului 2022, cu un spectacol programat pe 28 septembrie la ora 20.00.

Alexandra Stan a divorțat după 5 luni de căsătorie

Alexandra Stan și Emanuel Necatu se pare că s-au despărțit după 5 luni de la nuntă. Aparent, bărbatul a șters deja toate pozele cu ei doi.

Cel mai recent ceas Hublot conține cristale de aur crescute în laborator

Departamentul de metalurgie al ceasornicarului a reușit să recreeze cea mai rară formă de aur cunoscută de om.

Kendall Jenner și Zoë Kravitz, act de curaj la MET GALA. Apariții epice pe covorul roșu!

Lenjeria intimă vizibilă pe sub o rochie transparentă este noua tendință a vedetelor. Iar Kendall Jenner și Zoë Kravitz au adoptat-o la Gala Met 2021.

Paradisul din Pacific se redeschide călătorilor internaționali

Fiji este gata să primească din nou turiști până la sfârșitul anului 2021. Națiunea insulară intenționase inițial să-și redeschidă granițele către turiști în decembrie, dar această dată ar putea fi mutată pe măsură ce programul de vaccinare al țării continuă.

hourglass_full 3 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
În culisele noii expoziții MET „În America: un lexic al modei”

Ce înseamnă moda americană? Andrew Bolton, curator al Institutului de costume Wendy Yu, pare puțin exasperat de întrebare. În opinia sa, ea poate fi rezumată în trei termeni: eterogenitate, diversitate și pluralism.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Facebook s-a asociat cu Ray Ban pentru a lansa ochelari inteligenți. Cât costă o pereche

Abia anul trecut, Facebook a anunțat planurile de a intra pe segmentul de articole portabile inteligente cu prima sa pereche de ochelari inteligenți în parteneriat cu EssilorLuxottica - producătorii de ochelari Ray-Ban.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Tur privat al spectaculosului spa Dior Cheval Blanc și a piscinei sale cu o mie de reflecții

Dior Spa Cheval Blanc își deschide porțile în inima Samaritaine. Un loc excepțional care ar trebui să devină unul dintre cele mai populare temple de frumusețe și wellness din Paris.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Telosa | Cum va arăta cel mai nou megacity din deșert

Planul miliardarului american Marc Lore este să dezvolte un oraș futurist într-una din regiunie deșertice din Statele Unite.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Acest seif mobil indestructibil dă interiorului un aspect modern și trece neobservat

Seiful seamănă cu o valiză. Noul produs personalizat de la designerul de interior Ali Bakhtiar, cu sediul în Dubai, este cutia de securitate supremă pentru bogați.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL