7 lucruri despre Covid-19 care îi îngrijorează cel mai mult pe antreprenori

O recesiune prelungită este cea mai mare îngrijorare pentru directorii de companii.

Cei care au sarcina de a identifica riscurile sunt, de asemenea, îngrijorați de o creștere a cazurilor de faliment, de un nivel ridicat al șomajului în rândul tinerilor și de atacuri cibernetice crescute care rezultă din mutarea muncii de la birou acasă, potrivit unui raport al World Economic Forum (WEF), Marsh & McLennan și Zurich Insurance Group.

Autorii au examinat aproape 350 de profesioniști cu risc ridicat de la companii mari din întreaga lume. Potrivit raportului, publicat marți, două treimi dintre respondenți au enumerat o recesiune globală prelungită drept „cel mai îngrijorător” risc cu care se confruntă companiile lor. Autorii raportului au evidențiat, de asemenea, o inegalitate crescută, o slăbire a angajamentelor climatice și utilizarea greșită a tehnologiei ca riscuri care apar din cauza pandemiei Covid-19.

Sondajul a fost realizat în primele două săptămâni ale lunii aprilie.

Agenții de decizie din întreaga lume încearcă acum să-și scoată economiile din slumpsurile induse de coronavirus, redeschiderea afacerilor, a școlilor și reluarea transporturilor, limitând în același timp riscul unui al doilea val de infecții care ar putea institui din nou carantina.

Fondul Monetar Internațional a declarat luna trecută că se așteaptă ca PIB-ul global să scadă cu 3% în 2020, cea mai adâncă scădere a economiei de la Marea Depresiune din anii 1930. „ Covid-19 a diminuat activitatea economică, a necesitat miliarde de dolari în pachete de răspuns și este probabil să provoace schimbări structurale ale economiei globale, deoarece țările planifică recuperarea și reînvierea”, au spus autorii raportului WEF.

FMI se așteaptă ca datoria publică din economiile dezvoltate să crească până la 122% din PIB în acest an de la 105% în 2019. O slăbire a pozițiilor fiscale din economiile majore a fost o îngrijorare pentru 40% dintre directorii chestionați, autorii raportului sugerând că cheltuielile de astăzi ar putea duce la o nouă eră de austeritate sau majorare de impozite.

„Cu presiuni semnificative asupra ocupării forței de muncă și a educației - peste 1,6 miliarde de elevi și studenți stau acasă din cauza unităților de învățământ închise - ne confruntăm cu riscul unei alte generații pierdute. Deciziile luate acum vor determina modul în care vor apărea riscuri sau oportunități.

În timp ce solidaritatea creată de pandemia coronavirusului oferă posibilitatea „construirii unor societăți mai coerente, mai incluzive și egale”, potrivit autorilor raportului, instabilitatea socială generată de inegalitatea crescută și șomajul reprezintă un risc emergent cu care se confruntă economiile globale.

Există deja dovezi care demonstrează că lucrătorii cu venituri mici și migranții sunt cei care afectează recesiunea economic. Raportul constată, de asemenea, că progresele înregistrate în ceea ce privește angajamentele pentru mediu s-ar putea opri.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Îngrijirea pielii | Aceste ingrediente nu trebuie amestecate niciodată

Știm cu toții că uleiul și apa nu se amestecă bine, dar știați că vitamina C nu se combină cu retinolul, deoarece acest lucru poate duce la dezastru?

Furmark | Ce trebuie să știți despre noua certificare pentru sectorul blănurilor

Blana este unul dintre cele mai controversate subiecte din lumea modei, iar Furmark își propune să schimbe percepția asupra acesteia. Multe case de modă proeminente de lux și alte mărci de modă durabile au evitat utilizarea blănii în produsele lor din cauza îngrijorărilor legate de bunăstarea animalelor și de efectul negativ al comerțului asupra vieții sălbatice.

Lansare Apple | Noile produse ale gigantului tech

Apple a dezvăluit, luni, noi procesoare, laptopuri și AirPods. Este al doilea eveniment Apple din această toamnă și înseamnă că are acum gadgeturi gata de livrare pentru a le așeza sub brad de Sărbători.

Un iaht pentru Hollywood. Trimaranul inspirat de fetele Bond are piscină infinită și dormitor situat pe două niveluri

Lumea a fost întotdeauna fascinată de James Bond de zeci de ani și, cu cel mai recent film „No time to Die”, care a ajuns în cinematografe, oamenii nu au mai avut altceva de discutat.

Centenar Chanel No. 5 | Chanel dezvăluie primul său calendar Advent

Cu ocazia centenarului parfumului său iconic, casa parizian[ dezvăluie un calendar Advent pentru prima dată în istoria sa. O piesă excepțională, într-o ediție limitată.

Creatoarea Maria Lucia Hohan, dată în judecată! Ce acuzații i se aduc

Scandalul dintre Maria Lucia Hohan și fostul ei angajat Nicolae Narcis Moroșeanu a ajuns în faţa instanţei. Bărbatul o acuză pe creatoarea de modă că a început să-l înjure, să-l terorizeze și să-l umilească public.

Bugatti Centodieci, de 9,6 milioane de dolari, este cu un pas mai aproape de producție

Unul dintre cele mai exclusiviste modele de Bugatti din toate timpurile este aproape gata să-și ocupe locul la linia de start.

Aceste iPhone 13 Pro personalizate sunt inspirate de ceasurile Rolex. Au un preț pe măsură!

Sunteți cu adevărat înstărit dacă aveți un Rolex de etalat, un supercar de condus și o carcasă super-exclusivă pentru cel mai nou iPhone 13 Pro Max.

Michael Kors x 007: colaborarea care aduce glamourul Bond în garderoba ta de călătorie

Odată cu mult așteptata premieră a noului film Bond „No Time to Die”, urmează acum o cooperare exclusivă cu Michael Kors. Parteneriatul „MMK x 007” se concentrează pe glamourul și aventura pe care o reprezintă atât firma Bond, cât și marca Michael Kors.

Tendințe de toamnă | Manichiura americană schimbă definiția manichiurii franțuzești

În Statele Unite, manichiura franțuzească este mai simplă, dar cu atât mai colorată.

Jennifer Gates, nuntă extravagantă la New York

Jennifer Gates, fiica cea mare a lui Bill Gates, în vârstă de 25 de ani, se pregătește să se căsătorească cu logodnicul ei, Nayel Nassar.

Licitații | Tabloul rar de Botticelli estimat la 40 de milioane de dolari

Pentru a satisface una dintre cele mai mari fantezii ale cunoscătorilor de artă, casa de licitații Sotheby’s este pregătită să vândă un portret din secolul al XV-lea al artistului renascentist - Sandro Botticelli la viitoarea sa vânzare Old Masters din New York. Intitulată „Omul durerilor” (aprox. 1500), se așteaptă ca piesa să aducă aproape 40 de milioane de dolari.

Apple anunță un deficit de telefoane iphone 13

Apple ar putea reduce numărul de iPhone-uri 13 pe care le va produce în acest an cu până la 10 milioane de unități din cauza lipsei de cipuri pe fondul unei crize la nivel mondial a lanțului de aprovizionare care a determinat Casa Albă să avertizeze că „vor exista lucruri pe care oamenii nu le pot obține” de Craciun.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Mașinile „vegane” sunt viitorul industriei automobilelor

O viață vegană și-a făcut loc în fiecare casă. La început, era limitată doar la alimente, dar în scurt timp a pătruns și în alte industrii. Moda nu este străină de elementele vegane. Mărci renumite precum Hermes, Gucci, Stella McCartney, Hugo Boss și alții au îmbrățișat acest curent.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Savage x Fenty își va deschide primele magazine fizice

Marca de lenjerie a Rihannei, Savage x Fenty, este disponibilă în prezent doar online. Cântăreața intenționează să deschidă magazine fizice în Statele Unite și Europa până în anul 2022.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Mercedes-Maybach colaborează cu Virgil Abloh la un proiect care va redefini călătoriile de lux durabile

Mercedes-Benz a colaborat cu Virgil Abloh pentru a crea un concept unic numit Project Geländewagen. Creația de neratat împodobită în alb a prezentat o abordare interesantă a iconicului G-Wagen transformat într-o mașină de curse.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
S-a născut grupul Lanvin - cu noi investitori

Compania japoneză Itochu Corp și producătorul chinez de încălțăminte Stella International se numără printre noii parteneri. Noua entitate redenumită deține mărci precum Lanvin, Sergio Rossi, Wolford, St John Knits și Caruso.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Casa Dior are un nou director de parfumuri

Francis Kurkdjian tocmai a fost numit director pentru crearea parfumurilor pentru casa Christian Dior, cea mai provocatoare poziție din lume.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted ECONOMIC