Lux etic: Opțiunile vegane abundă acum de la Bentley la cocktailuri și la felul principal

Sustenabilitatea este acum strâns legată de un stil de viață fără animale. Veganismul este chic. Înflorește în aproape fiecare nișă a unei piețe uriașe de lux care va genera venituri de peste 300 de miliarde de dolari SUA în 2022. Puteți găsi produse cosmetice vegane, îmbrăcăminte vegană de ultimă generație și accesorii care sunt 100% fără animale – și este evident: alimente și băuturi vegane.

Mulți nu au considerat niciodată o legătură între alcool și veganism și de ce ar face-o? Alcoolul nu se face din animale. Dar se pare că nu toate aceste băuturi sunt în mod natural vegane. Potrivit DrinkAware, „Companiile pot folosi o substanță obținută din vezica de pește, gelatină, albușuri de ou, scoici de mare și alte produse de origine animală care captează impuritățile.” Din fericire, însă, în 2022 poți găsi alcool vegan de toate soiurile.

Mâncarea vegană durabilă, ecologică, nu este nimic nou, iar restaurantele luxoase oferă de mult timp mese vegane de lux la prețuri premium. O mulțime de unități au lansat și feluri de mâncare care includ carne artificială, dar este corect să spunem că până de curând, termenul „înlocuitor de carne” nu a evocat imagini de lux. Dar asta s-a schimbat masiv.

Unii ar putea avea îndoieli cu privire la „caviarul vegan”, dar nu ar trebui. Este susținut de unii dintre cei mai mari producători din Europa de Vest și în curând va concura serios cu caviarul de pește pentru dolari de consum. La fel și pentru așa-numita carne nouă, creații inovatoare de carne vegană de lux, cu puțină asemănare cu orice a apărut înainte.

În ultimii câțiva ani, startup-urile de înaltă tehnologie – cu sediul în principal în Israel – au revoluționat carnea vegană. Au venit cu o mulțime de ingrediente noi – deși multe dintre formulele lor 100% pe bază de plante includ idei noi în compozițiile lor – ceea ce a făcut diferența este mai degrabă utilizarea tehnologiei, în special imprimarea 3D.

Aceste startup-uri de înaltă tehnologie imprimă carne 3D. Au creat chiar și Sfântul Graal al proteinelor animale alternative... friptură de vită vegană. Totul se datorează algoritmilor controlați de AI și imprimantele 3D. Imprimantele extrudă straturi, iar acest lucru este egal cu formule care pot fi ajustate în mod corect, astfel încât o parte a fripturii vegane să fie mai dură – numită „alt-muscle” – în timp ce o altă secțiune este mai grasă („alt-fat”).

Gustul, textura, mirosul, aspectul, senzația în gură și chiar și felul în care sfârâie în timp ce este gătit seamănă atât de mult cu carnea „adevărată”, încât un producător a declarat pentru ziarul The Guardian că câțiva vegani de școală veche s-au plâns că carnea nouă este „prea reală”. 

Caviarul vegan și friptura imprimată 3D vor fi scumpe pentru o vreme. Acest lucru a fost văzut foarte clar în oferta de genți din piele artificială de anul trecut a producătorului de genți de lux Hermes, fabricată dintr-un tip de ciupercă numit Sylvania.

Producătorii de automobile sunt, de asemenea, în tendință, cu Tesla, BMW, Volvo, Rolls-Royce, Bentley, Ford și alți producători care oferă interioare de mașini vegane. Este o piață puternică și în creștere. 

De asemenea, este din ce în ce mai mult o piață în care clienții încep să ceară respectarea mediului și durabilitatea ecologică ca cerințe de bază. Numărul oamenilor bogați de pe planetă este în creștere – la fel și numărul celor care, deși nu sunt bogați, sunt dispuși să cheltuiască mai mult pentru lucrurile mai frumoase ale vieții; consumatori care au crescut cu o mentalitate care susține: „Viața este scurtă… așa că bucură-te!

Acest grup de consumatori este deja masiv, dar va crește brusc în următorul deceniu. Dar, fiind crescut cu mai multă conștiință socială, consumatorul modern de lux este din ce în ce mai mult un consumator de lux cu conștiință.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Ce investiție dorește să facă Mihai Trăistariu în orașul natal. Vrea să se mute din Mamaia Nord

Mihai Trăistariu este dispus să facă o investiție majoră în orașul în care s-a născut. Acesta a devenit cetățean de onoare în Piatra Neamț, datorită participării la Eurovision din 2006.

Andreea Bălan a dezvăluit ritualul ei de frumusețe. Ce face încă din adolescență

Andreea Bălan a dezvăluit cum reușește să se mențină formă și ce ritual de frumusețe urmează cu strictețe încă de la vârsta adolescenței.

Geantă Hermes Kelly, vândută la un preț record

Gențile de mână sunt un accesoriu de modă care îți poate îmbunătăți sau distruge aspectul. Nu e de mirare că atât de multe celebrități și personalități publice poartă întotdeauna una de firmă.

O reclamă la crypto i-a adus probleme lui Kim Kardashian. Suma uriașă pe care-o va plăti să scape de acuzații

Kim Kardashian a fost de acord să plătească 1,26 milioane de dolari (1,29 milioane de euro) pentru a scăpa de acuzațiile împotriva ei pentru că a promovat o criptomonedă fără a dezvălui că a fost plătită pentru acest lucru.

PARIS FASHION WEEK | Kanye West a defilat prin noroi, pentru Balenciaga - FOTO

Parc des expositions din Villepinte a găzduit duminică spectacolul de modă The Mud Show primăvara-vara 2023 al casei de modă Balenciaga, într-o atmosferă distopică și un spirit de rezistență.

Vlăduța Lupău îi ia fiului ei abia botezat apartament în Dubai

Vlăduța Lupău și soțul ei, Adrian Rus, și-au botezat fiul zilele trecute și au avut sute de invitați. Evenimentul a avut loc la cluj Napoca.

Cum arată și cât costă sticla de șampanie concepută special pentru toasturi în spațiu

Dacă ajungi vreodată în spațiu și vrei să sărbătorești momentul, ai șansa de a face acest lucru datorită companiei Maison Mumm care lansează prima sticlă de șampanie ideală pentru călătoriile în spațiu.

Kim Kardashian vrea să dea lovitura și în designul de interior

Brandul de îngrijire a pielii al lui Kim Kardashian, Skkn, a lansat Home Accessories Collection, o colecție de articole pentru casă formată din cinci piese, concepută pentru a imita „estetica liniștitoare și paleta de culori neutre a casei lui Kardashian”.

Four Seasons a anunțat o linie de iahturi. Vor fi la fel de luxoase ca și hotelurile sale

Compania Four Seasons este acum pregătită să-și lanseze propria linie de iahturi de lux până la sfârșitul anului 2025 și este de așteptat să fie plină de farmec!

Paris Fashion Week | Un lichid stropit pe corpul manechinului Bella Hadid s-a transformat în rochie

Casa de modă Coperni a depăşit graniţele tehnologiei în timpul show-ului său de primăvară-vară 2023, vineri, îmbrăcând-o pe Bella Hadid într-un lichid care, odată solidificat, a format o rochie.

Brigitte Pastramă, achiziții de sute de mii de euro. În ce a investit recent o avere

Brigitte Pastramă a reușit să își îndeplinească una dintre cele mai mari dorințe ale sale. Vedeta a reușit să își cumpere casa mult visată în Dubai, și și-a cumpărat și o mașină electrică, în valoare de 150.000 de euro.

Cum arată soția lui Petre Roman. Silvia Chifiriuc, transformare totală

Silvia Chifiriuc este o cu totul altă persoană de când nu mai apare pe sticlă. Soția lui Petre Roman nu mai merge la evenimente mondene și este văzută tot mai rar în spațiul public sau pe rețelele de socializare, în ultima perioadă.

Four Seasons a anunțat o linie de iahturi. Vor fi la fel de luxoase ca și hotelurile sale

Compania Four Seasons este acum pregătită să-și lanseze propria linie de iahturi de lux până la sfârșitul anului 2025 și este de așteptat să fie plină de farmec!

hourglass_full 2 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Designul Porsche a ajutat la construirea celui mai mare televizor de exterior din lume

În urmă cu câteva luni, producătorul austriac de televizoare de ultimă generație C Seed și-a extins gama de produse introducând seria TV pliabilă N1, concepută pentru utilizare în interior.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Cel mai vechi whisky din lume, numit „The Macallan The Reach”, ar putea aduce până la 215.000 $ la licitație

Cunoscători de whisky – iată ceva care să vă intereseze la mijlocul săptămânii! Un single malt rar din casa The Macallan este gata să ajungă sub ciocan.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
VIDEO Prima casă plutitoare din lume, aflată la 2 metri deasupra apei, s-a prăbușit și s-a scufundat imediat după ce a fost dezvăluită

Prototipul unei case plutitoare de 1,5 milioane de dolari, care stă pe stâlpi deasupra apei, s-a prăbușit și s-a scufundat imediat după ce a fost dezvăluit lumii.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Viața într-o casă plutitoare de lux. Cum arată locuințele aflate la doi metri deasupra valurilor

Casele plutitoare, locuința de lux și tehnologia casei inteligente nu sunt neapărat lucruri care tind să meargă mână în mână.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Insula din Italia care-și va plăti 15.000 de dolari ca să te muți acolo, definitiv

Visul italian de a mânca paste în fiecare zi și de a vedea cele mai uimitoare apusuri de soare de pe coasta de vest a Italiei este mai aproape de realitate decât ne-am imagina.

hourglass_full 12 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL