Consecințele pe termen lung ale miliardelor de dolari în Bitcoin concentrate în mâinile câtorva indivizi

Un studiu privind moneda virtuală Bitcoin arată că aceasta se concentrează în 1% din portofelele electronice și că mulți deținători nu au ales sau nu au putut să o vândă când a atins pragul maxim.

Studiul realizat de mai multe companii de cercetare specializată în blockchain arată că 87% din valoarea totală a monedelor virtuale Bitcoin se află în doar 1% din totalul portofelelor electronice.

Unii îi numesc bule, alții fraude, dar există câțiva care înlocuiesc banii în sine. Niciodată până acum o clasă de active nu a generat atât de multă bogăție într-un timp atât de scurt precum Bitcoin. Cea mai interesantă parte este că nu bancherii sau miliardarii de fonduri speculative sunt cei care au făcut averi mari în Bitcoin, ci antreprenorii tineri. Majoritatea dintre ei au între 20 și 30 de ani care au investit câțiva dolari valorează acum zeci de milioane. Dar, la fel ca în revoluția industrială, a telecomunicațiilor și a internetului, boom-ul criptografic a făcut ca „câțiva” oameni să fie foarte bogați. Pentru a vă face o idee, conform curbei de distribuție Bitcoin, aproximativ 87% din totalul Bitcoins extrase sunt deținute de 1% din portofelele electronice. 

Având în vedere că această criptomonedă va crește, Brian Schuster explică ce s-ar întâmpla cu milionarii care dețin bitcoin. Nu există niciun motiv tehnic pentru concentrarea bogăției pentru a limita oamenii de la utilizarea criptomonedelor. BTC poate fi incrementat la Sathoshi (1/100.000.000 dintr-un BTC), deci chiar dacă valoarea explodează, poate rămâne în continuare funcțională. Inegalitatea bogăției nu a schimbat utilitatea internetului și nici nu va schimba utilitatea blockchain-ului. Chiar dacă acești câțiva oameni obțin un beneficiu de dimensiuni semnificative, majoritatea obțin în continuare un sistem mai bun, care îmbunătățește viața tuturor.

Dar acest lucru nu o face corectă. Adevărul este că primii antreprenori care nu au vândut (și există mulți) vor sta deasupra unor grămezi foarte mari de bani, unele în valoare de zeci de miliarde de dolari. Și nu se pot face multe în acest sens, cel puțin nu fără un nivel ridicat de intervenționism.

Nu e corect. Dar nu va fi niciodată corect. Vor fi oameni peste 10 ani care vor zbura în avioane private și vor cumpăra echipe sportive pentru că au cumpărat Bitcoin. Vestea bună este că, în timp, cei cu putere neînvățată tind să-și piardă puterea. Majoritatea averii familiei (și vorbim de miliarde de dolari) se pierde în trei generații. Acumularea de avere este un proces foarte fragil și există multe locuri în care puteți pierde fonduri (indiferent dacă este vorba de un hack, investiție proastă, weekend în Las Vegas etc.). Deci, o modalitate de a „rezolva” personal această problemă este să realizăm că cei care au avut noroc, au avut noroc. Dar cei care rămân norocoși (și bogați) au trebuit să o câștige într-o oarecare măsură și că mulți își vor pierde averea pe parcurs.

Tehnologia va schimba în continuare viețile și poate nu la fel de corect pe cât ți-ai imaginat. Dar există încă o lume mai bună pentru tine de construit.

Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Îngrijirea pielii | Aceste ingrediente nu trebuie amestecate niciodată

Știm cu toții că uleiul și apa nu se amestecă bine, dar știați că vitamina C nu se combină cu retinolul, deoarece acest lucru poate duce la dezastru?

Furmark | Ce trebuie să știți despre noua certificare pentru sectorul blănurilor

Blana este unul dintre cele mai controversate subiecte din lumea modei, iar Furmark își propune să schimbe percepția asupra acesteia. Multe case de modă proeminente de lux și alte mărci de modă durabile au evitat utilizarea blănii în produsele lor din cauza îngrijorărilor legate de bunăstarea animalelor și de efectul negativ al comerțului asupra vieții sălbatice.

Lansare Apple | Noile produse ale gigantului tech

Apple a dezvăluit, luni, noi procesoare, laptopuri și AirPods. Este al doilea eveniment Apple din această toamnă și înseamnă că are acum gadgeturi gata de livrare pentru a le așeza sub brad de Sărbători.

Un iaht pentru Hollywood. Trimaranul inspirat de fetele Bond are piscină infinită și dormitor situat pe două niveluri

Lumea a fost întotdeauna fascinată de James Bond de zeci de ani și, cu cel mai recent film „No time to Die”, care a ajuns în cinematografe, oamenii nu au mai avut altceva de discutat.

Centenar Chanel No. 5 | Chanel dezvăluie primul său calendar Advent

Cu ocazia centenarului parfumului său iconic, casa parizian[ dezvăluie un calendar Advent pentru prima dată în istoria sa. O piesă excepțională, într-o ediție limitată.

Creatoarea Maria Lucia Hohan, dată în judecată! Ce acuzații i se aduc

Scandalul dintre Maria Lucia Hohan și fostul ei angajat Nicolae Narcis Moroșeanu a ajuns în faţa instanţei. Bărbatul o acuză pe creatoarea de modă că a început să-l înjure, să-l terorizeze și să-l umilească public.

Bugatti Centodieci, de 9,6 milioane de dolari, este cu un pas mai aproape de producție

Unul dintre cele mai exclusiviste modele de Bugatti din toate timpurile este aproape gata să-și ocupe locul la linia de start.

Aceste iPhone 13 Pro personalizate sunt inspirate de ceasurile Rolex. Au un preț pe măsură!

Sunteți cu adevărat înstărit dacă aveți un Rolex de etalat, un supercar de condus și o carcasă super-exclusivă pentru cel mai nou iPhone 13 Pro Max.

Michael Kors x 007: colaborarea care aduce glamourul Bond în garderoba ta de călătorie

Odată cu mult așteptata premieră a noului film Bond „No Time to Die”, urmează acum o cooperare exclusivă cu Michael Kors. Parteneriatul „MMK x 007” se concentrează pe glamourul și aventura pe care o reprezintă atât firma Bond, cât și marca Michael Kors.

Tendințe de toamnă | Manichiura americană schimbă definiția manichiurii franțuzești

În Statele Unite, manichiura franțuzească este mai simplă, dar cu atât mai colorată.

Jennifer Gates, nuntă extravagantă la New York

Jennifer Gates, fiica cea mare a lui Bill Gates, în vârstă de 25 de ani, se pregătește să se căsătorească cu logodnicul ei, Nayel Nassar.

Licitații | Tabloul rar de Botticelli estimat la 40 de milioane de dolari

Pentru a satisface una dintre cele mai mari fantezii ale cunoscătorilor de artă, casa de licitații Sotheby’s este pregătită să vândă un portret din secolul al XV-lea al artistului renascentist - Sandro Botticelli la viitoarea sa vânzare Old Masters din New York. Intitulată „Omul durerilor” (aprox. 1500), se așteaptă ca piesa să aducă aproape 40 de milioane de dolari.

Apple anunță un deficit de telefoane iphone 13

Apple ar putea reduce numărul de iPhone-uri 13 pe care le va produce în acest an cu până la 10 milioane de unități din cauza lipsei de cipuri pe fondul unei crize la nivel mondial a lanțului de aprovizionare care a determinat Casa Albă să avertizeze că „vor exista lucruri pe care oamenii nu le pot obține” de Craciun.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Mașinile „vegane” sunt viitorul industriei automobilelor

O viață vegană și-a făcut loc în fiecare casă. La început, era limitată doar la alimente, dar în scurt timp a pătruns și în alte industrii. Moda nu este străină de elementele vegane. Mărci renumite precum Hermes, Gucci, Stella McCartney, Hugo Boss și alții au îmbrățișat acest curent.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Savage x Fenty își va deschide primele magazine fizice

Marca de lenjerie a Rihannei, Savage x Fenty, este disponibilă în prezent doar online. Cântăreața intenționează să deschidă magazine fizice în Statele Unite și Europa până în anul 2022.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Mercedes-Maybach colaborează cu Virgil Abloh la un proiect care va redefini călătoriile de lux durabile

Mercedes-Benz a colaborat cu Virgil Abloh pentru a crea un concept unic numit Project Geländewagen. Creația de neratat împodobită în alb a prezentat o abordare interesantă a iconicului G-Wagen transformat într-o mașină de curse.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
S-a născut grupul Lanvin - cu noi investitori

Compania japoneză Itochu Corp și producătorul chinez de încălțăminte Stella International se numără printre noii parteneri. Noua entitate redenumită deține mărci precum Lanvin, Sergio Rossi, Wolford, St John Knits și Caruso.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted ECONOMIC
Casa Dior are un nou director de parfumuri

Francis Kurkdjian tocmai a fost numit director pentru crearea parfumurilor pentru casa Christian Dior, cea mai provocatoare poziție din lume.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted ECONOMIC