Antrenamentul TABATA pentru un corp perfect sculptat: ce avantaje oferă

20 de secunde de intensitate maximă, urmate de 10 secunde de odihnă timp de 4 minute: acesta este ritmul impus de antrenamentul TABATA capabil să tonifice corpul în timp record.

Lansată în anii '90, metoda Tabata are tot mai mulți adepți, care au descoperit-o în timpul carantine. Motivul acestei nebunii? În doar câteva minute, timp de mai multe sesiuni vei obține un corp tonifiat, îmbunătățind în același timp starea cardio și fizică. Când vorbim despre Metoda Tabata, ne referim la toate acestea antrenament intens și de scurtă durată care se desfășoară prin intervale . Orice exercițiu pe care dorim să îl realizăm folosind metoda Tabata va trebui să fie făcut cel puțin 20 de secunde. În acea perioadă de timp trebuie să faci cât mai multe repetări. Toate acestea în 8 serii cu 10 secunde de odihnă între fiecare dintre aceste serii.

Tot acest proces al metodei Tabata se traduce prin 4 minute de antrenament scurt, dar foarte intens . Cel mai recomandat este ca seria 8 să fie dedicată în special unui singur mușchi. În acest fel vom realiza o intensitate mai mare, un risc mai mic de accidentare și un antrenament mai complet. Acesta este cazul, de exemplu, al genuflexiuni clasice , flotări, lunges sau chin-up-uri.

Cum obții cele mai bune rezultate?

Pentru a obține cele mai bune rezultate din metoda Tabata, este important să urmați o serie de recomandări. În primul rând, deoarece este o sesiune de antrenament intensă și scurtă, nu puteți folosi aceeași sarcină ca în orice alt exercițiu pe care îl faceți de obicei. În acest caz, idealul ar fi să folosiți aproximativ 50% din sarcină care este folosit în mod normal. Încetul cu încetul, îl puteți mări cu ritmul pe care îl creați.

La țineți evidența timpului din serie poți folosi un ceas sau un partener. Eventual, aceasta din urmă este cea mai bună opțiune. Fiind un antrenament de intensitate mare, ne putem confunda puțin cu ceasul. Dacă un partener de antrenament preia controlul seriei, mult mai bine. Dacă nu, aveți la dispoziție numeroase temporizatoare indicate în mod specific pentru antrenamentele la intervale.

Metoda Tabata nu este recomandată pentru exercițiile zilnice. Fiind de mare intensitate, cel mai bine este completează-l cu rutina de antrenament . Întotdeauna la sfârșit, deoarece este un exercițiu foarte obositor. Ca regulă generală, să o faci o dată sau de două ori pe săptămână este mai mult decât suficient. În acest fel, vă puteți controla mai bine progresul.

Avantajele antrenamentului Tabata

Avantajele metodei Tabata sunt remarcabile și le veți descoperi în timp. Exercițiile scurte, de interval și de intensitate mare ne vor permite, printre altele, să îmbunătățim atât sistemele aerobe, cât și cele anaerobe. Pe de altă parte, rezistența cardiovasculară și musculară este îmbunătățită, eliberând mai mult testosteron. Este de la sine înțeles că a fi un exercițiu atât de solicitant, a cheltuieli calorice mari este dus la bun sfârșit. Până la punctul în care chiar și în repaus sunt arse calorii.

De asemenea, este un antrenament care nu are nevoie de niciun tip de echipament. În acest sens, cele mai frecvente rutine sunt cele care profită de greutatea corporală a fiecăruia. În plus, exercițiile pot fi perfect realizate chiar și acasă, efectuând diferite tipuri în fiecare interval. În acest fel, setul general de antrenament nu va fi atât de monoton.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Chanel dezvăluie cele mai luxoase ceasuri ale sezonului

La doar câteva săptămâni după ce a sărbătorit centenarul parfumului No. 5, casa Chanel continuă fuziunea extremă a know-how-ului său cu un nou set de ceasuri Mademoiselle Privé Bouton. Piese misterioase foarte rare.

Cum arată Andreea Bănică după ce și-a operat nasul

Andreea Bănică a împlinit 43 de ani pe 21 iunie. Artista și-a serbat ziua de naștere încă de sâmbătă, chefuind trei zile și trei nopți alături de familie și prieteni.

Colecțiile Resort 2022 | Giambattista Valli, Dior și Elie Saab

Colecțiile resort 2022 ale marilor case de modă reprezintă eliberarea de sub jugul pandemiei.

Sotheby's | Un tablou de Basquait a fost adjudecat cu 37 mil. $

Acest tablou Basquait care a apărut pe coperta unei prestigioase reviste în 1985 tocmai s-a vândut cu 37 de milioane de dolari. Acum este a opta cea mai scumpă lucrare a artistului Jean-Michel Basquiat vândută vreodată la licitație.

Uitați de plastic! Cel mai exclusivist card de credit din lume conține aur și diamante

O companie din Somerset, New Jersey, are o nișă de elită: este cel mai mare producător mondial de carduri de credit de lux. Dacă aveți un card de metal în portofel, este probabil ca Jon Wilk și echipa sa să vi-l fi produs.

Diamant rar, licitat în premieră în criptomonede

Un diamant rar în formă de pară, care ar putea atrage oferte de până la 15 milioane de dolari, va putea fi cumpărat la o licitaţie care va avea loc luna viitoare folosind, în premieră, criptomonede, a anunţat luni casa de licitaţii Sotheby's.

Emily Ratajkowski, critici dure din cauza fiului ei

Emily Ratajkowski a stârnit un val de indignare în mediul online, după ce a postat pe pagina sa de Instagram câteva fotografii în care își ține copilul, în vârstă de trei luni, într-un mod ciudat.

Care sunt tendințele de machiaj care vor marca revenirea la normal?

De la fardul de ochi pastelat la creionul de ochi albastru, inclusiv rujul maro, în acest articol veți descoperi cele mai populare machiaje prezente pe Pinterest.

Burberry intră în universul NFT

Brandul britanic va lansa primul joc pe vinil NFT în ediție limitată, în parteneriat cu Mythical Games.

Parfum Kliger, inspirat de insula pe care a copilărit Karl Lagerfeld

Crescând la Paris, parfumierul Ben Krigler nu a auzise niciodată de insula germană Sylt, situată la 9 kilometri de continent. După ce a fost dus pe insulă într-una dintre vacanțe, Kliger s-a îndrăgostit pe loc de această evadare pe care el o numește „un amestec între urban și sălbăticie”.

Bijuterii: Art Nouveau va înlocui nebunia pentru Art Deco?

Între mult așteptata redeschidere a La Samaritaine din Paris și repornirea uneia dintre bijutierii vremii, Vever, Art Nouveau revine, iată, spre surprinderea tuturor, în acest sezon.

Gucci | Colecție centenară la Săptămâna Modei din Milano

Brandul de lux își sărbătorește legătura cu lumea muzicală cu o colecție centenară care va fi dezvăluită în timpul Săptămânei Modei de la Milano.

Kendall Jenner și-a ales coafura de vacanță

Kendall Jenner numește această coafură hippie inspirată din anii '90 coafura verii 2021.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Gigi Hadid propune machiajul perfect pentru vară

Machiajul de zi în sezonul estival trebuie să fie jucăuș, cald, vesel. Pe asta mizează și fotomodelul Gigi Hadid, care propune un make-up de zi natural, cu accent pe ochi.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Cum elimini ceea ce te împiedică să fii fericită?

În noua ei carte, The Instant Mood Fix, dr. Olivia Remes, o expertă în sănătate mintală, oferă cincizeci de strategii de coping pentru a depăși încercările vieții și pentru a-ți ridica moralul

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
„Soft Sculpting” este noua tehnică de conturare - make-up artistul lui Kim Kardashian explică cum funcționează

Experții în make-up își dezvăluie secretele pentru o nouă tehnică de conturare care face pielea să strălucească - de la aplicare delicată până la finisajul perfect.

hourglass_full 13 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Top 5 tratamente de beauty pentru vară

Chiar dacă vremea e capricioasă, vara începe ușor-ușor să-și intre în drepturi, așadar trebuie să ne pregătim pentru zilele fierbinți.

hourglass_full 14 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
10 machiaje extravagante pentru vara 2021, inspirate de Emily Ratajkowski

La doar 30 de ani, Emily Ratajkowski a demonstrat că stăpânește la perfecție arta machiajului. Buze roșii, abundență de fard de ochi, eyeliner XXL ... Actrița nu încetează să ne surprindă pe Instagram și pe covorul roșu.

hourglass_full 15 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH