7 tendințe de sănătate pentru 2020

De la haine care prezic un atac de cord până la combinezonul care te calmează instantaneu. Iată ce ne așteaptă în 2020 în materie de sănătate!

Raportul anual Wellness Trends întocmit pentru 2020 este foarte, foarte interesant. Ultimul deceniu a fost revoluționar în ceea ce privește tendințele de wellness. Suntem tot mai mulți cei care am devenit conștienți de sănătatea și bunăstarea noastră, de dietă și de alegerile pentru stilul nostru de viață.

Se pare că trendurile în materie de sănătate au în comun wellnessul, deoarece am devenit tot mai atenți în realizarea alegerilor spre o viață sănătoasă.

1. Vindecare mai rapidă

În 2020, ne vom schimba starea de spirit cu ritualuri și produse care schimbă mintea, axată pe bunăstare și, cel mai interesant, ceasurile inteligente vor deveni de fapt un accesoriu important care modifică mintea, dar una fără medicamente. În cercetările clinice, utilizarea medicamentelor psihedelice în scopuri terapeutice a crescut în ultimii doi ani, departamentele de cercetare de la University College London și Cambridge University studiază modul în care utilizarea medicamentelor psihedelice poate ajuta la tratarea bolilor psihice rezistente la tratament. Însă cea mai recentă super-tehnologie din 2020 va reuni cercetări de ultimă oră în domeniul medicinii psihedelice și al tehnologiei purtabile.

2. Anul „plantivorilor”

Veganii nu mai sunt la modă. 2020 este anul în care îi vom cunoaște pe plantovori, deoarece noile alternative la carne continuă să se perfecționeze, iar mai mulți dintre noi devenim consumatori de alimente bazate pe plante. Noul plantivor va consuma tot mai puțin spre deloc lactate și carne, din dragoste pentru natură, dar nu va trebui să renunțe la grătare sau burgheri, deoarece preparate vor fi pe bază de plante.

3. Exercițiile fizice și dietă ca medicament

În SUA, centrele de fitness vor funcționa și ca centre medicale sau care oferă îngrijiri chiropractice și holistice, cum ar fi acupunctura și masajul. Unele vor folosi terapia fizică pentru a trata diverse afecțiuni, dar vor aborda și nutriția.

4. Biohacking

În 2020, vom merge pe urmele milionarilor tehnologici din Silicon Valley pentru a trece de la furia transformării din ultimii doi ani la actualizarea de sine, unde ne transformâm atât pe dinafară, cât și pe dinăuntru.

Pentru a înțelege mai bine acest aspect, trebuie să cunoști sensul cuvântului biohacking. Pe scurt, biohacking-ul înseamnă a face schimbări în stilul tău de viață pentru a „hack-ui” biologia propriului corp. Biohacking-ul este o mișcare ce se răspândește cu o viteză din ce în ce mai mare în întreaga lume și presupune modificarea mediului exterior și interior pentru a căpăta controlul asupra propriului corp. Adepții săi folosesc știința, biologia și experimentele pe propria persoana și fac mici schimbări în modul de a gândi și în stilul de viață, astfel încât să se simtă mai bine și să sporească performanțele corpului și minții.

5. Antrenamente conștiente de cortizol

Antrenamentele devin tot mai conștiente de cortizol - se ocupă nu doar de pierderea în greutate și de cardio, dar, în primul rând, abordează stresul. Antrenorii experimentați au prioritizat sănătatea mintală a sportivilor la fel de mult ca fizicul.

6. Îmbrăcăminte inteligentă

Am asistat la lansarea hainelor inteligente pentru somn care ajută la recuperare și la costumul de baie care conține senzori UV și care-și schimbă culoarea atunci când trebuie să aplici protecție solară. Noua îmbrăcăminte inteligentă îți poate prezice literalmente starea de sănătatea.

7. Revoluția sănătății mintale masculine

Noua generație de bărbați se îndepărtează de masculinitatea toxică spre îngrijirea de sine și bunăstare, cu mai mult accent ca niciodată pe încurajarea bărbaților pentru a-și exprima emoțiile într-un efort de destigmatizare a depresiei și a bolilor mintale.




Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Anda Adam a fost cerută în căsătorie

Anda Adam nu e încă divorțată, dar a fost cerută în căsătorie de iubitul misterios! Vedeta nu-și ține inelul de logodnă pe deget: ”E prea scump”.

Acest ceas uimitor A. Lange & Söhne este o creație unică ce nu are preț

Cea mai excepțională expoziție de mașini clasice din lume, Concorso d'Eleganza Villa d'Este, urmează să revină în octombrie, după o pauză de un an din cauza pandemiei.

Alexandra Stan, prima reacție, după despărțirea de Emanuel Necatu

Alexandra Stan și Emanuel Necatu s-au despărțit, iar anunțul a fost făcut chiar de soțul artistei care a postat un mesaj pe Instagram.

Șase tendințe remarcabile din Săptămâna Modei din New York

Săptămâna modei din New York a fost dominată de spectacole de modă desfășurate la interior dar și în exterior, petreceri și acele plimbări lungi în stilul străzii.

SpaceX | S-a scris istorie în turismul spațial

SpaceX, titanul tehnologic, a lansat miercuri primul zbor spațial complet civil de la Kennedy Space Center din Cape Canaveral, Florida. Misiunea, numită Inspiration4, a început fără probleme, întrucât o rachetă reutilizabilă Falcon 9 a fost lansată în spațiu cu un echipaj formată din patru membri.

ecommerce-ul din China va depăși 3,3 trilioane de dolari în 2025

În ciuda numărului scăzut de vânzări cu amănuntul în online în iulie, perspectivele de creștere pe termen lung pentru cumpărăturile online din China rămân puternice, a declarat Global Data.

Părul cenușiu este o tendință de coafură și un clasic al viitorului

Nu numai pe pistele și covoarele roșii femeile cu părul grizonat strălucesc. Părul cenușiu - natural sau colorat - este dorit din ce în ce mai des. Tendința se datorează, de asemenea, noilor produse de îngrijire și colorare, care fac atât de fascinat părul argintiu.

Televizorul 8K ce acoperă întregul perete și costă 1,7 milioane de dolari

De ce să aveți un televizor de perete dacă nu ocupă întregul perete? Aceasta pare a fi întrebarea la care producătorul LG răspunde atunci când prezintă cele mai noi televizoare LED.

Saint Laurent a revenit la calendarul Săptămânii modei din Paris

Casa de modă franceză revine la calendarul final din Paris, pentru primăvara anului 2022, cu un spectacol programat pe 28 septembrie la ora 20.00.

Alexandra Stan a divorțat după 5 luni de căsătorie

Alexandra Stan și Emanuel Necatu se pare că s-au despărțit după 5 luni de la nuntă. Aparent, bărbatul a șters deja toate pozele cu ei doi.

Cel mai recent ceas Hublot conține cristale de aur crescute în laborator

Departamentul de metalurgie al ceasornicarului a reușit să recreeze cea mai rară formă de aur cunoscută de om.

Kendall Jenner și Zoë Kravitz, act de curaj la MET GALA. Apariții epice pe covorul roșu!

Lenjeria intimă vizibilă pe sub o rochie transparentă este noua tendință a vedetelor. Iar Kendall Jenner și Zoë Kravitz au adoptat-o la Gala Met 2021.

Jennifer Aniston lansează o linie vegană de îngrijire a părului

După ce a inspirat milioane de femei să-și tundă părul stratificat, până la umeri, în anii '90 (și a provocat o nouă generație să facă același lucru 20 de ani mai târziu), Jennifer Aniston - actriță, producătoare și de mult timp influencer de frumusețe - a lansat o marcă proprie de îngrijire a părului.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Cele mai bune tratamente pentru un zâmbet perfect

Pentru cei care caută acea strălucire mult râvnită, acel zâmbet strălucitor de celebritate, există o mulțime de proceduri dentare anti-îmbătrânire. Pentru că astăzi, dentiștii sunt capabili să manipuleze dimensiunea, forma și dispunerea caninilor, incisivilor și a altor molari pentru a elimina în mod miraculos câțiva ani de pe o față.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
BACK TO SCHOOL | De ce ar trebui să integrezi microexfolierea în rutina ta de frumusețe

Această tehnică rămâne una dintre cele mai eficiente în lupta împotriva acneei, a ridurilor sau a tenului lipsit de strălucire.

hourglass_full 12 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Fardul albastru s-a întors și arată mai bine ca niciodată

Fardul albastru este din nou în tendințe, potrivit experților în machiaj.

hourglass_full 24 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Topmodelul Rosie Huntington-Whiteley lansează o linie de cosmetice

Celebrul model Rosie Huntington-Whiteley își lansează linia de produse cosmetice, Rose Inc.

hourglass_full 26 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH
Bella Hadid readuce la viață tatuajele temporare

Bella Hadid a dezvăluit recent noua ei pasiune: tatuajele temporare. Această tendință a fost foarte apreciată în anii '90 și 2000.

hourglass_full 30 day ago format_list_bulleted BEAUTY&HEALTH