Off-White și Liya Kebede: viziunea lor ideală asupra eleganței

În câțiva ani - opt, mai precis - Off-White a ajutat la redefinirea și evoluția noțiunii de „lux”, nu numai pentru Milenari și generația Z, ci și pentru industria de îmbrăcăminte. Moda, în ansamblul ei.

Prin asocierea naturală a pieselor cu tăieturi fluide și reci cu accesorii sofisticate, dar spectaculoase, toate dotate cu referințe puternice, marca lui Virgil Abloh își consolidează poziția de casă de lux avangardistă și intergenerațională care continuă să traseze o linie subtilă între conceptualitate și pragmatism. Demonstrând un interes de lungă durată și implicarea în toate aspectele culturii tinerilor, succesul lui Off-White constă în capacitatea sa de a inova sezon după sezon, zdruncinând idei preconcepute despre ceea ce ar trebui făcut. 

Există un motiv bun pentru această ultra-mediatizare. În 2013, când a fost fondată casa, peisajul modei era complet diferit. Cu instinctul său infailibil de a descifra și reflecta dorințele, temerile și aspirațiile tinerilor, știind în același timp cum să îndeplinească așteptările cumpărătorilor tradiționali de lux, Virgil Abloh a făcut din Off-White și viziunea sa interculturală un simbol al succesului și incluziunii.

Pentru a celebra această colaborare creativă între Vogue Italia și Off-White - prima din istoria sa - Liya Kebede, model legendar și favorit al lui Virgil Abloh, a fost fotografiată de o echipă de artiști care nu mai lucraseră niciodată împreună înainte: fotograful nigerian stabilit la New York Davey Adesida, stilistul Matt Holmes și regizorul Teddy Nelson.

Legăturile Liyei Kebede cu Off-White datează din spectacolul de toamnă/iarnă 2019. „Liya este o icoană vie”, spune Virgil Abloh. „Întruchipează forța, eleganța, frumusețea și diversitatea într-o industrie care aspiră la schimbare. Ea este mai mult decât o muză, pentru mine și pentru Off-White.”

În ceea ce privește principiile incluziunii care au fost impuse de câțiva ani în industrie, Liya Kebede își amintește momentul în care, chiar la începutul carierei sale în 2000, „a fost sincer ciudat să experimentezi această lipsă totală de incluziune. Pe podium era o singură fată de culoare, iar fata aceea eram eu! Este uimitor să vezi schimbările uriașe care au avut loc de atunci. Îmi dau seama cât de importantă a fost contribuția lui Bethann Hardison la acest lucru.”

Acest proiect de colaborare cu Vogue scoate în evidență două dintre cele mai dorite piese din colecția de primăvară/vară 2021 a mărcii Off-White, dovedind capacitatea sa de a sărbători atât istoria și know-how-ul din studioul său de design din Milano, în timp ce îl transcrie în termeni de cultură pop - ceea ce face din Off-White simbolul rafinamentului radical.

Piesa emblematică a sezonului, „Burrow Bag”, o geantă de umăr compactă, dar extrem de conceptuală, care arată aproape ca o piesă de artă DAST Arteam cu cercurile sale asemănătoare unui crater decupate din piele și o canelură adâncă. În centru, ilustrează noțiunea de funcționalitate în continuă schimbare. O altă emblemă a mărcii sunt adidașii low-out „Out of Office”, care își împrumută estetica din siluetele anilor '80 și '90 - perfectă cu blugi slouchy sau un hanorac liber, juxtapunând conceptele de flexibilitate a timpului liber și pragmatism profesional. 
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Karl Lagerfeld x Amber Valletta | Prima colecție durabilă

Marca Karl Lagerfeld a scos la iveală roadele primei colaborări cu actrița, modelul și activista Amber Valletta, concentrându-se pe o serie de accesorii etice și eco-responsabile.

Julia Roberts este noul ambasador Chopard

Julia Roberts este noua imagine a Chopard, începând cu cea mai recentă campanie Happy Sport a mărcii, care marchează lansarea unui ceas Happy Sport în ediție limitată. Piesa aduce un omagiu originalului din 1993.

Pantelleria | Paradisul sălbatic din largul coastei italiene

Un mic paradis sălbatic în largul coastei Italiei, Pantelleria este în centrul atenției datorită unei cărți de călătorie produsă de fotograful Bastien Lattanzio.

Gucci sărbătorește 100 de ani cu un spectacol glam și sexy

Pentru a lansat noua colecție de toamnă-iarnă Gucci numită Aria, Alessandro Michele ne-a invitat la o petrecere aniversară care îmbină istoria lui Gucci, perioada Tom Ford și codurile Demnei Gvasalia la Balenciaga.

Vila de 23 mil. $ oferă o felie de Bella Italia chiar în Silicon Valley

O casă în stil italian, în valoare de 23 de milioane de dolari, oferă o mică felie de Bella Italia chiar în Silicon Valley, din California.

Salma Hayek încearcă un nou tratament de îndepărtare a cearcănelor și arată ca un supererou

Salma Hayek este gata să lupte împotriva criminalității! Ei bine, la un alt nivel. Actrița nominalizată la Oscar, în vârstă de 54 de ani, a împărtășit sâmbătă, o fotografie de pe scaunul din salonul de frumusețe.

Kanye West pregătit pentru o nouă relație. Ce părere are Kim Kardashian

Kim Kardashian (39 de ani) și Kanye West (43 de ani) nu au divorțat încă oficial dar rapperul american se gândește deja la următoarea sa relație.

Demi Lovato începe un nou capitol: „Presiunea era prea mare”

Demi Lovato vorbește sincer despre dependența de droguri și depresie în documentarul „Dancing With The Devil”. Într-un interviu recent, ea împărtășește și mai multe detalii personale despre cea mai dificilă perioadă din viața ei.

Cât câștigă Adelina Pestrițu din postările făcute pe Instagram

Adelina Pestrițu este unul dintre cei mai populari influneceri din România. Activitatea sa de pe rețelele de socializare este urmărită de peste 1,7 milioane de internauți.

Malta îți dă bani să mergi în vacanță. Ce trebuie să faci?

Malta va plăti până la 100 de euro turiştilor care decid să-şi petreacă vacanţa de vară în această ţară, o măsură prin care autorităţile malteze doresc să sprijine sectorul turistic în plină pandemie de coronavirus şi pentru care a alocat 3,5 milioane €.

LVMH înregistrează vânzări uriașe în primul trimestru din 2021

Cu vânzări enorme de 17 miliarde de dolari, veniturile LVMH din primul trimestru cresc cu 30% față de 2020. Acțiunile conglomeratului de lux au atins, de asemenea, valori maxime record.

Licitații | Christie's este pe cale să scrie istorie cu Sakura Diamond

Este natural, roz și complet captivant. Nu, nu vorbim despre florile de cireș care înfloresc în toată Japonia în această primăvară, ci de super-rara Sakura Diamond pe care Christie's o scoate la licitație.

FW 2021 | Celine mizează pe un dulap confortabil

După Chambord, Celine își invită publicul să descopere următoarea colecție de toamnă-iarnă printr-un videoclip hipnotic la Château de Vaux-Le-Vicomte.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted FASHION
Gucci va crea o colecție cu Balenciaga?

Speculațiile despre colaborarea a două mărci de top au provocat o agitație destul de mare în social media. Gucci și Balenciaga vor lansa o colecție comună?

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted FASHION
Louis Vuitton vinde o geantă de mână care are forma unui avion. Ce preț are

Mărcile de modă de lux din întreaga lume vin cu modele interesante care ridică o mulțime de sprâncene foarte des. Recent, Louis Vuitton a venit cu o colecție de genți de mână care costă o mică avere.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted FASHION
Dior Pre-Fall 2021 | Disco night la Shanghai

În Shangha a plouat toată ziua, dar în interiorul Muzeului Long, preluat de Dior pentru spectacolul său pre-fall 2021, oaspeții au găsit o discotecă strălucitoare. Evenimentul de luni a fost organizat în fața a 1.000 de invitați - printre care Zhang Ziyi, Carina Lau, Ora Yang, Karry Wang de TFBoys și pianistul Li Yundi - pe un set circular împodobit cu imprimeu de leopard cu contrast puternic și zeci de bile gigantice disco.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted FASHION
Simplificată, liniștitoare, pragmatică | Modul în care pandemia a influențat îmbrăcămintea masculină din această primăvară

În martie anul trecut, designerii au adăugat o altă întrebare la lunga listă de întrebări formulate de pandemie: ce vor purta bărbații în primăvara anului viitor? Colecțiile care au apărut în magazine în luna februarie au fost create pentru prima dată în urmă cu un an, când viitor părea neclar, inclusiv dulapul. Designerii au fost întotdeauna prezicătorii modei, dar blocarea a fost o provocare fără precedent a abilităților lor.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted FASHION
Haute couture primăvară 2021 | Colecție stelară semnată de Zuhair Murad

Colecție de primăvară a lui Zuhair Murad este, după părerea designerului, cea mai încărcată emoțional colecție pe care a făcut-o vreodată, deoarece vorbește direct despre dragostea sa pentru Liban.

hourglass_full 11 day ago format_list_bulleted FASHION