NFT-urile declanșează revoluția în lumea colecționarilor de artă

Toată lumea vorbește despre NFT-uri. În 2021 totul poate fi simbolizat, este un mod de a transforma un obiect, un contract sau pur și simplu un activ într-un simbol care poate câștiga sau pierde valoare.

Și vorbind despre opere de artă, acesta este unul dintre cele mai populare stiluri noi de NFT. Luați o piesă de artă digitală, sau chiar o melodie sau orice media digitală, cum ar fi Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, care și-a transformat primul lui Tweet într-un simbol și pe care l-a vândut la licitație cu circa 3 milioane de dolari. Ați plăti 3 milioane de dolari pentru asta? Probabil că nu, dar cineva a făcut-o. În lumea artei, o operă are o valoare mai mare.

Ei bine, tehnologia se află în spatele unei piese de artă digitală licitată pentru 69,3 milioane de dolari pe 11 martie - așa-numitele NFT au declanșat o revoluție în rândul colecționarilor de artă.

Ce este un „NFT”?

Un token nefungibil (NFT) este un obiect digital care poate fi un desen, o animație, o piesă muzicală, fotografie sau video cu un certificat de autenticitate creat de tehnologia blockchain. Această autentificare de către o rețea de computere este considerată inviolabilă. Obiectul virtual, care este de fapt un fișier computerizat, poate fi schimbat sau vândut numai împreună cu certificatul său.

În ciuda omniprezenței internetului, vânzarea și schimbul de obiecte digitale de colecție au fost rare până recent. Majoritatea colecționarilor preferau obiectele fizice: picturi, sculpturi, sticle de vin, adidași. Unul dintre obstacolele care împiedicau obiectele digitale să devină obiecte de colecție obișnuite a fost frica de copii. Desigur, NFT-urile pot fi copiate, dar un singur fișier are un certificat de autenticitate, care nu poate fi reprodus.

Colajul de desene şi animaţii Everyday's: the First 5,000 Days a fost vândut cu suma-record de 69,3 milioane de dolari

Orice utilizator de internet poate merge pe o platformă dedicată, cum ar fi Rarible sau OpenSea, pentru a încărca fișierul care va deveni NFT. Taxele sunt de obicei mai mici de 30 de dolari pe fișier, plătite în criptomonedă. Odată ce NFT este pe platformă, creatorul îl poate vinde. De asemenea, creatorul are opțiunea de a seta un procent pe care îl va primi din toate vânzările viitoare ale fișierului.

Cât de mare este piața NFT? 

Luând în considerare cele mai recente tranzacții, piața valorează deja câteva miliarde de dolari. Pe 11 martie, opera de artă digitală „Everyday's: the First 5,000 Days” a fost vândută la Christie's pentru 69,3 milioane de dolari. Alte mari case de licitații iau acum în considerare în mod activ de a deține vânzări NFT.

Numai joi, două imagini create pe platforma CryptoPunks au fost vândute cu 7,3 milioane de dolari fiecare. Și fondatorului Twitter, Jack Dorsey, i s-au oferit aproape 3 milioane de dolari pentru primul său tweet.

Unii experți se așteaptă la corecții de preț pe măsură ce piața NFT prinde contur, dar nimeni nu vede segmentul prăbușindu-se. Mulți cred chiar că o mulțime de NFT-uri sunt subevaluate.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Superyacht-ul cu emisii zero are propria seră la bord

Viața pe mare a fost întotdeauna privită ca o excursie, o vacanță sau o călătorie pe termen lung și abia dacă se apropie de a fi ceva mai permanent.

Dietă de vedetă | Ce presupune dieta yo-yo cu care Khloe Kardashian a slăbit 18 kilograme

Cura de 3 zile, cunoscută și sub numele de dieta Yo-Yo, promite pierderea a 4-5 kilograme. Regulile acestui regim sunt relativ simple, iar pentru ca rezultatele să fie cele menționate mai sus trebuie să-o urmați întocmai.

Donald Trump și-a lansat propria platformă de socializare pentru a „înfrunta tirania marilor tehnologii”

Donald Trump a anunţat lansarea propriei reţele sociale denumită „Truth Social”, după ce a fost interzis în ianuarie de Twitter, Facebook şi YouTube, care îl acuză că i-a incitat pe partizanii săi la violenţă pe platformele lor înainte de asaltul asupra Capitoliului de la Washington.

Emily in Paris, sezonul 2 | Lancôme lansează o colecție pentru a reproduce look-urile din serial

Pentru a marca lansarea celui de-al doilea sezon Emily in Paris cu Lily Collins, care este ambasadorul Lancôme, marca își imaginează o paletă de colecție care să reproducă machiajul natural și deja cult al lui Emily Cooper.

De ce mărcile de lux încă își distrug articolele nevândute?

În timp ce mărcile de masă preferă să reducă prețurile pentru a goli rafturile, mărcile de lux preferă să ardă unele articole nevândute sau să le arunce la gunoi în loc să riște să își afecteze imaginea dacă aceste articole ar fi regăsite în zona articolelor vândute la reduceri.

Această mașină zburătoare ar putea transporta bogații mult mai ușor

Un startup din Silicon Valley numit NFT a anunțat că preia comenzi pentru o mașină zburătoare de consum pe care speră să o lanseze în 2026.

Actriţa Anya Taylor-Joy a fost desemnată ambasador Dior

Actriţa Anya Taylor-Joy, cunoscută pentru rolul din serialul de succes „The Queen's Gambit”, a fost desemnată săptămâna aceasta ambasador mondial Dior pentru modă şi frumuseţe, a anunţat compania pe Instagram.

Tesla valorează acum mai mult de 1 trilion de dolari

Tesla a atins o capitalizare de piață de o mie de miliarde de dolari pentru prima dată după ce Hertz a declarat luni că va cumpăra 100.000 de vehicule electrice. Vestea tranzacției a adus acțiunile Tesla la un nou record la doar o zi de tranzacționare, acțiunile fiind cotate la peste 1.000 de dolari.

Antonia, plină de mușchi pe Instagram - FOTO

Antonia este considerată una dintre cele mai frumoase femei din România. Vedeta se află în vacanță în Turcia, de unde a publicat mai multe fotografii în bikini.

O plăcuță de înmatriculare incredibil de rară din California, asociată cu un NFT, este la vânzare la un preț amețitor

Cu 24 de milioane de dolari ai putea cumpăra o flotă de supermașini sau, ei bine, o plăcuță de înmatriculare costisitoare!

Licitații | Capodoperele lui Picasso, vândute cu peste 108 milioane de dolari în Las Vegas

Deținerea unui tablou de Picasso te face om bogat, și o dovedește și vânzarea recentă a picturilor artistului legendar, care a adus peste 100 de milioane de dolari.

Centenar Chanel No. 5 | Cea mai mare sticlă de până acum are 2021 ml. Costă o avere!

La Chanel, petrecerea pare să nu se încheie. Desigur, împlinirea vârstei de 100 de ani merită sărbătorită cu mult fast, iar parfumul No. 5 este cu siguranță cel mai iconic parfum al brandului de lux.

Motocicleta BMW R 18 de la Zillers Garage ne duce în viitor

După BMW-ul R9T steampunk apocaliptic, magazinul personalizat din Moscova Zillers Garage x NMoto Studio a dezvăluit o abordare futuristă a cruiser-ului BMW R 18, cu un design exterior nou și modificări mari ale suspensiei.

hourglass_full format_list_bulleted ART&DESIGN
Manhattan | Un nou zgârie nori, dar răsturnat

Un arhitect tocmai a dezvăluit o propunere pentru un zgârie-nori răsturnat numit The Afirmation Tower. Clădirea, care ar fi situată pe partea de vest a Manhattanului, ar fi, de asemenea, una dintre cele mai înalte clădiri ale orașului.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Fiat 500 Hydrofoil nu cere permis ca să fie condus

Deoarece oamenii sunt atât de creativi, există destul de multe instrumente motorizate incredibil de atrăgătoare. Cele mai multe dintre ele rămân doar atât, lucruri drăguțe de privit, dar din când în când nu ne-ar deranja dacă unele ar ajunge cu adevărat în mâinile noastre. Floating Motors La Foil se află pe această listă.

hourglass_full 7 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Un iaht pentru Hollywood. Trimaranul inspirat de fetele Bond are piscină infinită și dormitor situat pe două niveluri

Lumea a fost întotdeauna fascinată de James Bond de zeci de ani și, cu cel mai recent film „No time to Die”, care a ajuns în cinematografe, oamenii nu au mai avut altceva de discutat.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Licitații | Tabloul rar de Botticelli estimat la 40 de milioane de dolari

Pentru a satisface una dintre cele mai mari fantezii ale cunoscătorilor de artă, casa de licitații Sotheby’s este pregătită să vândă un portret din secolul al XV-lea al artistului renascentist - Sandro Botticelli la viitoarea sa vânzare Old Masters din New York. Intitulată „Omul durerilor” (aprox. 1500), se așteaptă ca piesa să aducă aproape 40 de milioane de dolari.

hourglass_full 13 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN
Misho's Pebble Pods sunt un mod practic, dar elegant, de a purta AirPod-urile toată ziua

Airings-urile Gabriellei Reilly au atras atenția internetului pentru că sunt o soluție solidă pentru a nu le pierde niciodată. Cerceii cu monogramă de aur de 350 $ de la Louis Vuitton au fost pur și simplu uimitori.

hourglass_full 14 day ago format_list_bulleted ART&DESIGN