Destinații deschise turiștilor vaccinați împotriva Covid-19. România, inclusă pe listă

Pe măsură ce pandemia Covid-19 continuă să facă ravagii în industria turismului, nenumărate destinații din întreaga lume își vaccinează cetățenii. Marea Britanie a vaccinat deja peste 15 milioane de oameni, în timp ce SUA administrează în prezent 1,6 milioane de vaccinuri pe zi.

Între timp, Danemarca a anunțat planurile de a lansa un pașaport digital pentru coronavirus până la sfârșitul lunii februarie. Deși trebuie subliniat faptul că principalele vaccinuri anti Covid sunt eficiente 95%, ceea ce înseamnă că persoanele vaccinate se pot infecta și pot răspândi virusul către alții, nu există nicio îndoială că imunizarea va debloca lumea. Ca rezultat, o serie de destinații aleg fie să renunțe la restricțiile de intrare în țară în cazul celor vaccinați, fie să le relaxeze semnificativ.

Iată șapte destinații care se redeschid pentru turiștii care au primit vaccinul Covid-19.

Cipru

În decembrie, Cipru a devenit prima destinație care și-a anunțat planurile de a permite călătorilor care au fost vaccinați să intre în țară fără a fi nevoie să intre în carantină. În plus, vizitatorii care oferă dovezi că au primit ambele doze de vaccin anti Covid-19 vor avea permisiunea de a vizita țara fără a avea un rezultat negativ al testului PC-R la sosire.

În prezent, călătorii cărora li se permite să viziteze Cipru au opțiunea de a furniza fie un test PCR negativ efectuat în termen de 72 de ore înainte de călătorie, fie de a fi supus unui test la sosire. Apoi, trebuie să intre în carantină timp de două săptămâni. Perioada de izolare poate fi scurtată dacă călătorii sunt supuși unui test în a zecea zi de carantină pe cheltuiala lor și primesc un rezultat negativ.

Estonia

Estonia nu doar că a renunțat la cerințele obligatorii de carantină pentru călătorii din UE, ci și în cazul celor s-au au avut Covid-19 în ultimele șase luni și s-au vindecat. Țara acceptă, de asemenea, persoanele vaccinate cu ser Moderna, Pfizer-BioNTech sau Oxford-AstraZeneca, cele trei care au fost aprobate de Uniunea Europeană.

Numai certificatele de vaccinare traduse în estonă, rusă sau engleză vor fi recunoscute, iar vizitatorii care au avut anterior Covid vor trebui să aibă un certificat de la medic, precum și un test PCR recent care să indice că nu mai sunt infectați cu virusul.

Estonia are în prezent o carantină obligatorie de 10 zile la sosire, cu excepții pentru țările europene considerate cu risc scăzut, cum ar fi Bulgaria, Islanda și Norvegia, precum și dovezi ale unui test PCR negativ efectuat în termen de trei zile de la sosire. Cei care sosesc din Marea Britanie trebuie, de asemenea, să prezinte un test PCR negativ efectuat cu cel puțin 72 de ore înainte de sosire.

Georgia

Și Georgia a ales, de asemenea, să ridice restricțiile pentru călătorii vaccinați. Turiștiinevaccinați trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului PCR efectuat în termen de 72 de ore și, de asemenea, trebuie să facă un al doilea test „pe cheltuiala lor” în ziua a treia a șederii lor.

Islanda

De la 1 mai, turiștii vaccinați din țările Uniunii Europene, precum și din Liechtenstein, Norvegia și Elveția, pot sări peste carantină atunci când ajung în Islanda și nu vor fi obligați să depună un test PCR negativ. Vizitatorii care au dovada vaccinării cu unul din cele 3 seruri aprobate în UE tradusă în islandeză, daneză, norvegiană, suedeză sau engleză vor fi scutiți de restricțiile la frontieră.

Polonia

Călătorii din țările UE pot vizita Polonia fără a fi supusă unei carantine obligatorii de 10 zile „pe baza unui certificat care confirmă vaccinarea împotriva Covid-19”. Cei care au un test SARS-CoV-2 negativ la sosire sunt, de asemenea, scutiți, cu condiția să nu fie mai vechi de 48 de ore în momentul intrării în țară.

România

Toți călătorii care sosesc în România din destinații permise și care au fost vaccinați anti Covid sunt scutiți de la carantină la sosire începând cu 18 ianuarie. Noile reguli au fost anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care a stipulat că vizitatorii și rezidenții care se întorc vor trebui să prezinte dovezi că au primit două doze de vaccin pentru a evita izolarea obligatorie. A doua doză trebuie să fi fost administrată cu cel puțin 10 zile înainte de sosirea lor.

În prezent, călătorii care sosesc din țările aflate pe „lista galbenă” a României , care este alcătuită din destinații cu risc epidemiologic ridicat, trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. Cei care fac dovada unui test PCR efectuat cu cel puțin 72 de ore înainte de intrarea în țară trebuie să stea în carantină timp de 10 zile.

Seychelles

În ianuarie, Seychelles a aderat la numărul tot mai mare de destinații care renunță la carantină pentru călătorii care au fost vaccinați împotriva Covid-19. Vizitatorilor vaccinați li se permite acum să intre în țară fără a fi nevoie să stea în carantină timp de 10 zile.

Cu toate acestea, ei trebuie să prezinte în continuare un rezultat negativ al testului PCR efectuat în termen de 72 de ore de la călătorie, precum și un certificat de la autoritatea națională de sănătate care să verifice că au fost vaccinați.
Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Gigi Hadid a revenit pe podium la cinci luni după ce a născut

Gigi Hadid a participat la primul ei spectacol de modă după ce a născut. Modelul a deschis și a închis show-ul Versace pentru colecție toamna/iarna 2021.

Fosta iubită a lui Leonardo DiCaprio este însărcinată cu primul copil

Toni Garrn este însărcinată cu primul ei copil. Fotomodelul german a anunțat că ea și soțul ei, Alex Pettyfer, vor deveni părinți în mai puțin de 3 luni.

Jojo, gest incredibil pentru Paul Ipate: „Știu că unii dintre voi nu sunteți de acord cu asta, însă așa am simțit”

Cătălina Grama, alis Jojo, şi-a tatuat pe braț una dintre pozele ei favorite cu Paul Ipate, partenerul ei de viață și tatăl fetiței sale.

Pamela Anderson vinde vila din Malibu: „Este timpul să mă întorc la originile mele” (FOTO)

Pamela Anderson își ia rămas bun de la casa ei din Malibu. Casa actriței va ieși oficial pe piață luni, confirmă revista PEOPLE.

Elon Musk intenționează să-și construiască propriul oraș în Texas: „De acolo pe Marte”

Fondatorul SpaceX Elon Musk a anunțat că intenționează să creeze un nou oraș în statul american Texas. Acesta s-a lăusat cu noul proiect pe contul de Twitter.

Avertismentul OMS: când vom scăpa de Covid-19

Lumea nu va scăpa de Covid-19 nici în 2021, susține Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care arată că speranța că vom scăpa de pandemie până la finalul acestui an este nerealistă.

Chanel sărbătorește centenarul celebrului parfum No. 5 cu un colier cu diamant de 55,55 carate

Chanel a creat un uimitor colier pentru a celebra centenarul celebrului său parfum, Chanel No. 5. Atracția principală este un diamant D (incolor) tăiat în formă octogonală (care seamănă cu sticla parfumului) cu o greutate exactă de 55,55 carate.

Chloé Fashion Show | Debutul strălucit al Gabrielei Hearst la Paris

Pentru prima ei prezentare de modă în fruntea casei Chloé, designerul Gabriela Hearst și-a imaginat o îmbrăcăminte ultra-feminină, dar și foarte angajată într-o logică a sustenabilității.

Jogging și yoga pentru un combo câștigător în pandemie

Un sport este realizat în aer liber și funcționează cardio, celălalt se practică acasă, pe o saltea, promovând flexibilitatea și echilibrul. Alergatul și yoga sunt cele două sporturi preferate în această perioadă și chiar ideal de combinat.

Ce afacere de pandemie a început Lavinia Pârva. Produsele ei se vând excelent!

Lavinia Pârva a lăsat scena pentru o afacere online, adaptată pandemiei de COVID-19.

LVMH este cea mai valoroasă companie din Europa

LVMH a devenit cea mai valoroasă companie din Europa, după ce a depășit cea mai mare companie de alimente și băuturi din lume, Nestle.

Ellen DeGeneres vinde casa din Beverly Hills. FOTO cu conacul pe care cere 53,5 mil. $

Ellen DeGeneres a scos la vânzare opulenta casă din Beverly Hills, pe care a cumpărat-o de la liderul trupei Maroon 5, Adam Levine.

Celebrul bulevard Champs-Elysees se transformă într-o „grădină extraordinară“

Franţa a făcut public un plan de a transforma bulevardul Champs-Elysees din Paris într-un proiect de 250 milioane de euro ce ar urma să fie implementat în 2024, când ţara va găzdui Jocurile Olimpice.

hourglass_full 6 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Confort în natură la superlativ | Autorulota cu lift și studio de yoga

Când producătorii de autorulote doresc să adauge spațiu, soluția este de obicei aceeași: o fac mai lungă. Dar un producător chinez de automobile vine cu o abordare diferită: creează un al doilea nivel.

hourglass_full 11 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Capri | Cel mai vechi hotel de pe insulă primește o nouă identitate

Hotelul La Palma din Capri, care se va deschide în aprilie 2022, va fi inclus într-un portofoliu plin de farmec, care include și Hôtel du Cap-Eden-Roc din Antibes.

hourglass_full 12 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Fenomenul Maldive | Paradisul din Oceanul Indian a tras lozul câștigător în 2020

În majoritatea destinațiilor, lipsa turiștilor ar fi un motiv imens de îngrijorare. Dar asta a fost înainte de 2020 și înainte ca pandemia de coronavirus să schimbe modul în care călătorim pentru totdeauna.

hourglass_full 13 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Destinații deschise turiștilor vaccinați împotriva Covid-19. România, inclusă pe listă

Pe măsură ce pandemia Covid-19 continuă să facă ravagii în industria turismului, nenumărate destinații din întreaga lume își vaccinează cetățenii. Marea Britanie a vaccinat deja peste 15 milioane de oameni, în timp ce SUA administrează în prezent 1,6 milioane de vaccinuri pe zi.

hourglass_full 16 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Colle Allegro | Un proiect care reînvie vechea frumusețe a Italiei

Colle Allegro este un proiect al unui „nou mod de viață toscan”, inspirat de stilul pe care familia Gori a vrut să-l acorde acestei locații.

hourglass_full 18 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL