7 noi restricții de călătorie pentru 2020. Ce trebuie să știi înainte să-ți planifici următoarea vacanță

Sezonul turistic este deschis tot anul. Vara, oamenii preferă Grecia, iar pot merge merge în Thailanda sau Bali pentru scăpa de frig. Acesta este motivul pentru care informarea cu privire la regulile pe care turiștii trebuie să le respecte într-o anumită țară poate fi foarte utilă.

Iată lista restricțiilor pentru călătorie actualizată pentru 2020. Vă recomandăm să țineți cont noile reguli pentru a nu vă strica vacanța mult așteptată.

1. Va deveni mai complicat să vă găsiți agentul de turism pe aeroportul din Istanbul.

Acum va trebui să căutați singuri reprezentanții agenției de turism pe aeroportul din Istanbul. Acești oameni adună de obicei turiștii care au rezervat un tur cu agenția lor și îi transferă la hotel. Ei se întâlneau cu turiștii imediat după ce au trecut de vameși.

Această schemă a încetat să funcționeze la 1 ianuarie 2020. Agenții de turism nu-și mai pot întâmpina clienții și nu mai pot afișa pancarte cu numele companiei lor sau cu numele turistului scris pe ele. Aceste acțiuni sunt considerate publicitate ilegală.

Doar rudele și prietenii călătorilor au voie să ajungă în zona de întâmpinare a aeroportului din Istanbul. Dar agenții de turism își folosesc la maxim abilitățile creative: ei se prefac că sunt oameni obișnuiți, dar poartă tricouri cu logo-ul companiei sau informează clienții în avans că vor ține în mâini un dosar de o anumită culoare. În ciuda tuturor acestor trucuri, procesul de adunare a turiștilor durează acum aproximativ 1,5-2 ore.

2. Biletele către faimoasa Bazilică Sfântul Marcu din Veneția ar putea să nu fie suficiente pentru toți.

Veneția a elaborat un plan privind reglarea fluxului de turiști care doresc să se plimbe în jurul pieței unde se află Bazilica Sf. Marcu. Astăzi este unul dintre cele mai populare obiective turistice din Italia. În fiecare zi Piața San Marco este vizitată de 15.000 de oameni.

Pentru a păstra moștenirea istorică unică, autoritățile încearcă să limiteze accesul în piață și catedrală, acesta fiind posibil doar cu bilet. Turistilor li se vor oferi 2 opțiuni începând cu aprilie 2020: să plătească biletul de intrare online și să aleagă data vizitei sau să încerce să obțină un bilet gratuit la un terminal din oraș. În ultimul caz, nimeni nu garantează că veți putea intra, deoarece numărul de vizite în timpul zilei va fi strict limitat în perioadele de vârf.

Și da, înotul în canale este încă interzis aici. Amenda este de câteva sute de euro.

3. Va trebui să folosiți coșuri sau sacoșe textile în Thailanda.

Thailanda a interzis magazinele majore să pună la dispoziția clienților pungi de plastic de unică folosință începând cu anul 2020. La început, localnicii au fost nemulțumiți de această măsură și au început să folosească orice lucru posibil pentru a-și transporta cumpărăturile, cum ar fi coșurile de răchită, gălețile și căzi pentru copii.

4. Nu veți avea voie să transportați mere sau castraveți în Europa.

Începând cu data de 14 decembrie 2019, noile cerințe sanitare și fitosanitare au început să se aplice în țările UE. De acum înainte, importul de fructe, fructe de pădure și legume în Italia, Finlanda, Grecia și alte țări ale UE este posibil numai cu un certificat special. Motivul este lupta împotriva răspândirii dăunătorilor de plante.

Puieții, semințele, tuberculii și butașii de plante vor fi confiscate de la turiști. Chiar și un măr luat ca o gustare va fi confiscat (ca opțiune ar putea cere să îl mănânce pe loc la vamă).

Vestea bună este că fructele congelate și legumele din conserve nu se regăsesc pe lista noilor reglementări.

5. O noapte la Amsterdam va fi mai scumpă.

Acum, va trebui să economisim ceva mai mulți bani pentru a vizita Amsterdamul, deoarece începând cu 1 ianuarie 2020 autoritățile au introdus o nouă taxă pentru turiști pentru a opri fluxul imens de călători. În fiecare an, Amsterdamul, unde locuiesc puțin peste un milion de oameni, întâmpină peste 17 milioane de turiști.

De acum înainte, toți cei care doresc să viziteze orașul vor trebui să plătească 3 € suplimentar pe noapte, ceea ce reprezintă un plus la taxa existentă de 7% din tariful camerei (10% la rezervarea prin Airbnb).

6. Biletele de avion de 10 € ar putea să dispară în Europa.

În 2020, Germania intenționează să introducă o taxă ecologică pentru zborurile aeriene. Taxa pentru zborurile interne către destinațiile europene va crește semnificativ și va deveni 13,03 euro în loc de 7,5 euro. Aceasta înseamnă că biletele de 10-15 euro, atât de îndrăgite de toți turiștii, vor dispărea.

Aceștia vor să direcționeze veniturile fiscale către dezvoltarea transportului feroviar. Astfel, călătoriile cu trenuri de mare viteză în Germania ar putea fi mai ieftine cu aproximativ 10%.

Franța se pregătește, de asemenea, pentru inovații similare în 2020. Olanda a anunțat creșterea impozitului în aviație începând cu 2021.

7. Va trebui să așteptați mai mult când vă faceți check-in la hotelurile din Turcia.

Autoritățile turce promit să înceapă controlul strict al aplicării unei legi cu privire la protecția datelor cu caracter personal. Legea a intrat în vigoare în 2016 și a interzis lucrătorilor hotelului să facă fotocopii ale pașapoartelor oaspeților sau să le ceară un card bancar sau un număr de telefon mobil. Hotelurile pot fi grav amendate pentru nerespectarea legii.

Acest lucru înseamnă că procesul de înregistrare a vizitatorilor va dura mai mult timp, în special în hotelurile de 3 și 4 stele, multe dintre ele având câteva sute de camere.

Comment Section
You have to log in or register a new account!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI:

Anda Adam a fost cerută în căsătorie

Anda Adam nu e încă divorțată, dar a fost cerută în căsătorie de iubitul misterios! Vedeta nu-și ține inelul de logodnă pe deget: ”E prea scump”.

Acest ceas uimitor A. Lange & Söhne este o creație unică ce nu are preț

Cea mai excepțională expoziție de mașini clasice din lume, Concorso d'Eleganza Villa d'Este, urmează să revină în octombrie, după o pauză de un an din cauza pandemiei.

Alexandra Stan, prima reacție, după despărțirea de Emanuel Necatu

Alexandra Stan și Emanuel Necatu s-au despărțit, iar anunțul a fost făcut chiar de soțul artistei care a postat un mesaj pe Instagram.

Șase tendințe remarcabile din Săptămâna Modei din New York

Săptămâna modei din New York a fost dominată de spectacole de modă desfășurate la interior dar și în exterior, petreceri și acele plimbări lungi în stilul străzii.

SpaceX | S-a scris istorie în turismul spațial

SpaceX, titanul tehnologic, a lansat miercuri primul zbor spațial complet civil de la Kennedy Space Center din Cape Canaveral, Florida. Misiunea, numită Inspiration4, a început fără probleme, întrucât o rachetă reutilizabilă Falcon 9 a fost lansată în spațiu cu un echipaj formată din patru membri.

ecommerce-ul din China va depăși 3,3 trilioane de dolari în 2025

În ciuda numărului scăzut de vânzări cu amănuntul în online în iulie, perspectivele de creștere pe termen lung pentru cumpărăturile online din China rămân puternice, a declarat Global Data.

Părul cenușiu este o tendință de coafură și un clasic al viitorului

Nu numai pe pistele și covoarele roșii femeile cu părul grizonat strălucesc. Părul cenușiu - natural sau colorat - este dorit din ce în ce mai des. Tendința se datorează, de asemenea, noilor produse de îngrijire și colorare, care fac atât de fascinat părul argintiu.

Televizorul 8K ce acoperă întregul perete și costă 1,7 milioane de dolari

De ce să aveți un televizor de perete dacă nu ocupă întregul perete? Aceasta pare a fi întrebarea la care producătorul LG răspunde atunci când prezintă cele mai noi televizoare LED.

Saint Laurent a revenit la calendarul Săptămânii modei din Paris

Casa de modă franceză revine la calendarul final din Paris, pentru primăvara anului 2022, cu un spectacol programat pe 28 septembrie la ora 20.00.

Alexandra Stan a divorțat după 5 luni de căsătorie

Alexandra Stan și Emanuel Necatu se pare că s-au despărțit după 5 luni de la nuntă. Aparent, bărbatul a șters deja toate pozele cu ei doi.

Cel mai recent ceas Hublot conține cristale de aur crescute în laborator

Departamentul de metalurgie al ceasornicarului a reușit să recreeze cea mai rară formă de aur cunoscută de om.

Kendall Jenner și Zoë Kravitz, act de curaj la MET GALA. Apariții epice pe covorul roșu!

Lenjeria intimă vizibilă pe sub o rochie transparentă este noua tendință a vedetelor. Iar Kendall Jenner și Zoë Kravitz au adoptat-o la Gala Met 2021.

Paradisul din Pacific se redeschide călătorilor internaționali

Fiji este gata să primească din nou turiști până la sfârșitul anului 2021. Națiunea insulară intenționase inițial să-și redeschidă granițele către turiști în decembrie, dar această dată ar putea fi mutată pe măsură ce programul de vaccinare al țării continuă.

hourglass_full 3 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
În culisele noii expoziții MET „În America: un lexic al modei”

Ce înseamnă moda americană? Andrew Bolton, curator al Institutului de costume Wendy Yu, pare puțin exasperat de întrebare. În opinia sa, ea poate fi rezumată în trei termeni: eterogenitate, diversitate și pluralism.

hourglass_full 4 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Facebook s-a asociat cu Ray Ban pentru a lansa ochelari inteligenți. Cât costă o pereche

Abia anul trecut, Facebook a anunțat planurile de a intra pe segmentul de articole portabile inteligente cu prima sa pereche de ochelari inteligenți în parteneriat cu EssilorLuxottica - producătorii de ochelari Ray-Ban.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Tur privat al spectaculosului spa Dior Cheval Blanc și a piscinei sale cu o mie de reflecții

Dior Spa Cheval Blanc își deschide porțile în inima Samaritaine. Un loc excepțional care ar trebui să devină unul dintre cele mai populare temple de frumusețe și wellness din Paris.

hourglass_full 5 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Telosa | Cum va arăta cel mai nou megacity din deșert

Planul miliardarului american Marc Lore este să dezvolte un oraș futurist într-una din regiunie deșertice din Statele Unite.

hourglass_full 8 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL
Acest seif mobil indestructibil dă interiorului un aspect modern și trece neobservat

Seiful seamănă cu o valiză. Noul produs personalizat de la designerul de interior Ali Bakhtiar, cu sediul în Dubai, este cutia de securitate supremă pentru bogați.

hourglass_full 9 day ago format_list_bulleted LIFESTYLE&TRAVEL