Uleiul de argan este folosit mai ales în industria cosmetică datorită proprietăților preventive și curative.
Uleiul de argan conține acizi grași: 44% acid oleic, 30% acid alfa-linoleic, 12% acid palmitic, 6% acid stearidonic, 5% acid linoleic și 3% acid miristic. Apoi, are un conținut foarte mare de vitamina E, chiar aproape de 10 ori mai mare decât uleiul de măsline, poate cea mai mare concentrație de vitamină E dintre toate alimentele cunoscute până azi. Mai conține și acizi grași nesaturați precum Omega 3, Omega 6 și Omega 9, făcându-l o comoară pentru tratamentele cosmetice.
Uleiul de argan – beneficii pentru ten
- tratează pielea uscată, o hidratează și restabilește pH-ul natural
-estompează ridurile, oferă elasticitate și netezește pielea
-oxigenează celulele și are efect tonic
-protejează pielea împotriva radiațiilor ultraviolete
-reglează eliberarea de sebum a tenului gras și îi oferă luminozitate
-estompează petele
-regenerează pielea și reduce cicatricile
-tratează acneea și alte afecțiuni ale pielii
Tratamentul pentru față cu ulei de argan este extrem de hidratant și repară țesuturile afectate. Dacă îl aplici seara, înainte de culcare, îți va proteja tenul și te vei trezi cu o piele catifelată. De asemenea, îl poți aplica pe față înainte de a aplica machiaj.