Beneficiile uimitoare ale lotusului roz, floarea frumuseții și tinereții eterne

lotus roz
Considerată o floare sacră în India, lotusul roz este o minune satinată pentru pielea ta.
Lotusul este folosit în cultura Ayurvedică, deoarece conține o enzimă ce este recunoscută pentru capacitatea sa anti-îmbătrânire: L-isoaspartyl methyltransferase. De aceea din ce în ce mai multe companii de cosmetice incearcă să includă uleiul esențial de lotus roz în produsele de îngrijire. Pe lângă numeroasele beneficii pentru piele, uleiul esențial de lotus roz este folosit în meditații datorită proprietății sale de a deschide căile aeriene, oferind astfel o respirație mai profundă.
De asemeni, lotusul este bogat în antioxidanți, acizi grași, vitamine, saponină (este cea care curăță pielea), alkaloide (controlează excesul de sebum), flavonoide (oferă proprietăți anti-bacteriale) și minerale și aduce foarte multe beneficii dacă îl folosești în produsele de îngrijire.
25000 de flori sunt necesare pentru obținerea a 250 gr. de ulei esențial de lotus roz sau lotus sacru. Este renumit pentru multiplele sale proprietăți. Antiinfecțios, dezinfectant, purifiant, calmant și cicatrizant, încărcat de antioxidanți, este considerat uleiul frumuseții și tinereții eterne. Activează metabolismul, vindecă, purifică, echilibrează și întinerește pielea, calmează tensiunile, durerile, redă mobilitatea articulațiilor, acționează eficient împotriva afecțiunilor bronho-pulmonare.
Grație efectului antidepresiv, uleiul esențial de lotus sacru stimulează activitatea cerebrală, eliminând starea de angoasă inexplicabilă și stres permanent. Puternic calmant și sedativ, este un remediu excepțional pentru relaxare profundă, fizică și psihică, acționând de o manieră mult mai rapidă și eficientă decât oricare alt medicament alopat.
Cu parfum bogat, complex și intens, cu note florale exotice, îmbătătoare, uleiul esențial de lotus roz este renumit și foarte utilizat în parfumerie pentru crearea parfumurilor luxoase, exotice, emană noblețe și misticism.
În plan spiritual este uleiul stării de pace interioară, seninăte și meditație. În plus, mărește capacitatea de concentrare și de explorare interioară.
Proprietăți
· Puternic anti-îmbătrânire, protejează contra atacurilor radicalilor liberi și a agresiunilor externe (UV, fumat, poluare)
· Regenerant, restructurant, cicatrizant
· Emolient, hidratant
· Purifiant și echilibrant al producției de sebum
· Calmant
· Uniformizant și iluminant, reduce mecanismul de melanogeneză, albește, iluminează și omogenizează culoarea pielii
· Antiinfecțios, antiinflamator
· Decongestionant, dezinfectant
· Stimulant imunitar
· Echilibrant psiho-emoțional
· Calmant și sedativ nervos
· Antidepresiv
· Favorizează practicile și evoluția spirituală
· Parfumant
Recomandări
· Ten îmbătrânit, ridat, lipsit de fermitate și elasticitate
· Ten încărcat, agresat de factorii externi, poluare, fumat, UV
· Ten tern lipsit de prospețime și vitalitate
· Ten uscat, deshidratat
· Ten gras cu pori dilatați și puncte negre
· Exces de sebum
· Ten acneic
· Ten pătat, cu aspect neuniform, pete pigmentare
· Piele sensibilă, iritată
· Imperfecțiuni cutanate, roșeată pasageră
· Leziuni, plăgi, răni profunde, dezinfectează în profunzime și accelerează vindecarea
· Tensiuni, dureri, rigiditate
· Răceală, gripă
· Reactivarea metabolismului
· Insomnii, anxietate
· Angoase, stres
· Regăsirea liniștii și a păcii interioare
· Relaxare fizică, psihică și mentală
· Eliminarea gândurilor negative, fricilor și iritabilității fără un motiv conștientizat
· Meditație, practici și ritualuri spirituale, evoluție spirituală
· Crearea parfumurilor
Urmărește știrile Tabu Highlife și pe Google News



























